Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλοι πρέπει να σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, λέει ο Ρέντσι

Όλοι πρέπει να σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, λέει ο Ρέντσι

«Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί παντού. Και στην Ελλάδα. Δεν κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώσουμε στους Έλληνες» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Ευρώ ή δραχμή είναι το ερώτημα, επανέλαβε και σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα όπου θα έχει το απόγευμα συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί παντού. Και στην Ελλάδα. Δεν κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώσουμε στους Έλληνες» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Ευρώ ή δραχμή είναι το ερώτημα, επανέλαβε και σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα όπου θα έχει το απόγευμα συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι το υπόδειγμα της νέας Ευρώπης που οραματιζόμαστε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να πετύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία και να αποφευχθεί το δράμα και η δραχμή, αλλά η κατάσταση μας απομακρύνει από το κεντρικό σημείο της συζήτησης διότι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες.

»Αφού τους σέβονται παντού το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Δεν κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις για να τις πληρώσουμε στους Έλληνες, δεν αυξήσαμε τους φόρους για να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μην τους πληρώνουν οι Έλληνες εφοπλιστές» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στον κύριο δρόμο των δομικών μεταρρυθμίσεων, και ελπίζω ο ελληνικός λαός να κατανόησε με σαφήνεια το ερώτημα του δημοψηφίσματος, διότι δεν αφορά την συμπάθεια δυο ηγετών, αλλά την επιστροφή στην δραχμή ή την παραμονή στο Ευρώ» σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Το πραγματικό στοιχείο-κλειδί είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δυο προβλήματα: ένα αποκλειστικά οικονομικό όραμα του μέλλοντος της ΕΕ δεν αποφέρει αποτελέσματα. Και αν κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι αρκετό, πρέπει να έχουμε το θάρρος να παραδεχθούμε ότι η λιτότητα δεν έφερε αποτελέσματα» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024