Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Μαξίμου η Λούκα Κατσέλη και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στο Μαξίμου η Λούκα Κατσέλη και ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν πριν από λίγο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Δ.Μάρδας, λίγη ώρα μετά το τέλος του άκαρπου Eurogroup και εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις ελληνικές τράπεζες.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν πριν από λίγο η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Δημ.Μάρδας, λίγη ώρα μετά το τέλος του άκαρπου Eurogroup και εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις ελληνικές τράπεζες.

Η κ. Κατσέλη αποχώρησε από το Μαξίμου λίγο μετά τις 9:30.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με πληροφορίες άφησε εκ νέου αμετάβλητο το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), ενώ δεν προχώρησε ούτε σε κούρεμα της αξίας των ενέχυρων.

Υπέρ των σκληροπυρηνικών τραπεζιτών που ζητούν εδώ και καιρό διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και μείωση της αξίας των εγγυήσεων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα λειτουργούν το τέλος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, η μη πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ, αλλά και η υποβάθμιση της αξιολόγησης των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor’s.

Ούτε το σημερινό Eurogroup έδωσε κάποιο σήμα για θετική έκβαση του ελληνικού ζητήματος, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ της Ελλάδας και των τραπεζών της από τον Μ.Ντράγκι που μέχρι σήμερα αρνείται να καταλήξει σε αποφάσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αν και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης δήλωσε μετά το Eurogroup ότι οι ευρωπαίοι εταίροι είπαν ότι η νέα ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, η μικρή διάρκεια του Eurogroup και οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ηγετών της ΕΕ και υψηλόβαθμων αξιωματούχων ότι καμία συζήτηση -πόσο μάλλον λήψη απόφασης- για την Ελλάδα δεν θα γίνει πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής καθιστούν το έργο του Ντράγκι εξαιρετικά δύσκολο.

Το ήδη τεταμένο δε κλίμα δυναμίτισε, όπως απέδειξε η έκβαση του Eurogroup καθώς και οι δηλώσεις των αξιωματούχων, το νέο διάγγελμα Τσίπρα, μέσω του οποίου κάλεσε εκ νέου τους Έλληνες να υποστηρίξουν το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024