Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές EE: Έτοιμη να αναστείλει η Ελλάδα το δημοψήφισμα, εάν...

Πηγές EE: Έτοιμη να αναστείλει η Ελλάδα το δημοψήφισμα, εάν…

Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του. Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο. Διαψεύδει ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ ότι υπήρξε τέτοια πρόταση.

Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Είναι έτοιμη να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» αντί για «όχι», εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή εκ μέρους της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί σημαντική εξέλιξη ή απλά κίνηση τακτικής, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα.

Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο.

Διάφορες πηγές του πρακτορείου με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι εάν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση είτε θα προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» είτε θα ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε ακύρωση του δημοψηφίσματος με αντάλλαγμα νέο πρόγραμμα.

«Όχι δεν έγινε έτσι» είπε ο Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ μιλώντας στο αυστριακό δίκτυο ORF. «Ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα στείλει πρόταση για νέο πρόγραμμα. Μας καθησύχασε στην τηλεδιάσκεψη ότι η νέα ελληνική πρόταση είναι πολύ κοντά στην πρόταση που έχουν κάνει οι θεσμοί» σημείωσε.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να προτείνει στους Έλληνες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα εάν η νέα πρόταση, την οποία αναμένεται να λάβουμε απόψε, εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024