Σύσταση εθνικής επιτροπής για «ναι» στο δημοψήφισμα από τον Γ.Καμίνη
Τη σύσταση εθνικής επιτροπής που θα στηρίζει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή προσώπων όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος δρομολογεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεργασία με τον δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Τη σύσταση εθνικής επιτροπής που θα στηρίζει το «ναι»στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή προσώπων όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος δρομολογεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεργασία με τον δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα» και αυτό γιατί «το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει». Προσέθεσε ότι το δίλημμά είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη καθώς το δημοψήφισμα «ουσιαστικά αυτό το αντικείμενο έχει».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο δήμαρχος Αθηναίων αναρωτήθηκε τι σημαίνει το «όχι» το οποίο η κυβέρνηση «μας ζητάει να ψηφίσουμε» και τόνισε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τις συνέπειες των πράξεων μας» και ότι η κυβέρνηση «έχει υποχρέωση, γιατί είναι υπεύθυνη κυβέρνηση, να εξηγήσει στον κόσμο τι σημαίνει αυτό που του προτείνουν».
Ο ίδιος, είπε, είναι υπέρ του «ναι» «όχι γιατί συμφωνούμε με την όποια πρόταση, αλλά γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη». Ακόμη, ο κ. Καμίνης απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να μιλήσουν, γιατί όπως αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν να πηγαίνει η χώρα αυτή τη στιγμή στο “γκρεμό” και να μην μπορεί να μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό;».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).