Σκουρλέτης: Το δημοψήφισμα, ένα ακόμα διαπραγματευτικό όπλο
Κίνηση άμυνας η επιβολή ελέγχου στις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. «Το δημοψήφισμα είναι μια διαπραγμάτευση με άλλα μέσα» συνέχισε.
Κίνηση άμυνας η επιβολή ελέγχου στις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
«Το δημοψήφισμα είναι μια διαπραγμάτευση με άλλα μέσα. Θέλουμε να επανεκκινήσουμε με μια πιο διευρυμένη εντολή αυτό που ξεκινήσαμε» συνέχισε.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «πρώτο βήμα» το γεγονός ότι η άλλη πλευρά απέσυρε τις προτάσεις της, ενώ επανέλαβε ότι η διαδικασία του δημοψηφίσματος θα επιδράσει καταλυτικά στη διαπραγμάτευση.
Ο υπουργός είπε ότι αν επικρατήσει το «ναι», θα επιδεινωθούν τα φαινόμενα που γνωρίζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως μείωση συντάξεων, πλήγμα στον τουρισμό κλπ και ξεκαθάρισε ότι «δεν ψηφίζουμε για το νόμισμα».
Το «’ναι’ κλείνει τη συζήτηση για περαιτέρω διαπραγμάτευση, το ‘όχι’ την ανοίγει» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέο Δημοτικό Κυνοκομείο Δήμου Τρικκαίων
- Παραχώρηση συλλογής έργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
- Η Άρσεναλ θέλει να κάνει «βασιλιά» τον Βινίσιους – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνουν οι «κανονιέρηδες»
- Νίκος Γάτσας: «Η απόφαση της UNESCO ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Όλυμπο και την Ελασσόνα»
- Σταύρος Γεωργίου: Απολογείται ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου
- «Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]
- «Μύλος» στην εθνική Ιταλίας: Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ακύρωσε τη συμφωνία με τον Πίρλο
- Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Στόκερ από το Σάλτσμπουργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)













![«Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-412-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442