Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος και πάλι στη Βουλή μετά την παρέμβαση της Κωνσταντοπούλου για τον Γιούνκερ

Σάλος και πάλι στη Βουλή μετά την παρέμβαση της Κωνσταντοπούλου για τον Γιούνκερ

Η «κόντρα» που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου οδήγησε στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει ασφαλιστικά θέματα, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ για την στάση της προέδρου της Βουλής.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, η Βουλή μοιάζει με «καζάνι που βράζει» και αντί να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η σύνεση, κυριαρχεί η ένταση και οι συγκρούσεις. Η «κόντρα» που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου οδήγησε στην αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου που ρυθμίζει ασφαλιστικά θέματα, ενώ σφοδρές ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ για την στάση της προέδρου της Βουλής.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων προκλήθηκαν από την άρνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να τους δώσει τον λόγο όταν ζήτησαν να τοποθετηθούν με αφορμή την προηγηθείσα επίθεσή της κατά των Θεσμών και του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και για την ημερήσια διάταξη των εργασιών της Βουλής εν όψει δημοψηφίσματος.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει το δίλημμα του δημοψηφίσματος, κάτι που απηύθυνε τόσο προς τους Θεσμούς όσο και προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Γιούνκερ τον οποίο κατηγόρησε ότι αποφάσισε να παρέμβει σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης και να συμβουλεύσει για το πώς θα τοποθετηθούν οι έλληνες πολίτες στο δημοψήφισμα.

Μάλιστα η πρόεδρος της Βουλής τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν μέσω των δηλώσεών τους να αλλοιώσουν το δίλλημα που έχει τεθεί από την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν δίλημμα σε σχέση με την Ε.Ε. και το νόμισμα. «Αυτοί που θέτουν το δίλλημα με τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό, είναι εκείνοι που θέτουν το δίλημμα Ευρώπη ή όχι. Είναι εκείνοι που λένε ότι το δίλημμα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας ότι «ουδέποτε η Ευρώπη είχε ως αρχή της τις παρεμβάσεις στην Δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία». «Η Ευρώπη στηρίζεται στην Δημοκρατία, στον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής έκφρασης», πρόσθεσε.

Υπήρξαν φωνές από την πτέρυγα της ΝΔ ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γ.Βρούτσης ζητούσε τον λόγο, όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι.Κουτσούκος, ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη δηλώνοντάς τους ότι θα τοποθετηθούν αμέσως μετά. Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα η ΠτΒ να αρχίσει να «μοιράζει» ποινές και συγκεκριμένα να ανακαλεί στην τάξη τους βουλευτές που φώναζαν διαβάζοντάς τους το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής.

«Υποπίπτετε σε ανάρμοστη συμπεριφορά και σας ανακαλώ στην τάξη», επανέλαβε αρκετές φορές η κυρία Κωνσταντοπούλου ζητώντας μάλιστα από την αρμόδια αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου να συγκεντρώσει τα πρακτικά της συνεδρίασης «επειδή περιέχουν ακραίες εκφράσεις», όπως είπε, οι οποίες θα πρέπει να απασχολήσουν την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επιτέθηκε στους πιστωτές λέγοντας ότι «δεν είναι καθόλου σωστό, και είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, προσβλητικό και ταπεινωτικό για μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα που δεν κατάφεραν να την μετατρέψουν σε προτεκτοράτο, να παρεμβαίνουν για να επιβάλλουν στο λαό τι θα ψηφίσει και τι δεν θα ψηφίσει».Επίσης τους κατηγόρησε ότι «θέλουν να ακυρώσουν την Δημοκρατία, να πνίξουν την οικονομία, κόντρα στην θέληση του ελληνικού λαού».

«Αυτή την ιστορική ώρα παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς ο λαός δεν πρόκειται να υποκύψει και θα δείξει αντοχή με αγωνιστική στάση και έναν πάνδημο όχι στο δημοψήφισμα και θα είναι ντάλα μεσημέρι», είπε ο κ. Στρατούλης και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «έπαιξε ένα καλοστημένο θέατρο» και ότι «ήταν προσχεδιασμένο να κάνει φασαρία για να αποχωρήσει από τη Βουλή γιατί διαφωνεί με το νομοσχέδιο που καταργεί μνημονιακές διατάξεις που σφαγίασαν δικαιώματα των εργαζομένων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτσούκος επιτέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής λέγοντάς της ότι «δεν ανεχόμαστε να μας φιμώνετε». Μάλιστα της είπε: «Πόσες προσβολές πρέπει να δεχθεί από τον πρωθυπουργό, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, τον λαό και τα ΜΜΕ ώστε να καταλάβει ότι βρίσκεται σε διαρκή παρεκτροπή;». Ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο των τραπεζών. Απαντώντας η ΠτΒ του είπε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει ΠΝΠ λόγω της ασφυξίας που επέβαλαν οι δανειστές και είπε ότι πρόκειται «για δημοκρατική πράξη απέναντι στον εκβιασμό τους».

Σε γραπτή δήλωσή τους οι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου «σε ένα παραλήρημα διχασμού και αυταρχισμού έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλεί βουλευτές και λαό με κυρώσεις, εφόσον τολμήσουν να δηλώσουν ότι είναι υπέρ του «ναι» στην Ευρώπη «συνεχίζοντας τον κατήφορο εναντίον της Δημοκρατίας».

Η Ν.Δ., καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα από ευρωπαϊκή σε τριτοκοσμική χώρα. «Τα ψέματα τους τελείωσαν. Απαντάμε: δεν θα τους περάσει!» αναφέρει η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024