Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό

Η ουσιαστική διασταυρούμενη διαπραγμάτευση επί των τριών κεφαλαίων του Κυπριακού (διακυβέρνηση, περιουσιακό και εδαφικό) αναμένεται να αρχίσει σήμερα, Δευτέρα, στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν 'Αϊντε.

Η ουσιαστική διασταυρούμενη διαπραγμάτευση επί των τριών κεφαλαίων του Κυπριακού (διακυβέρνηση, περιουσιακό και εδαφικό) αναμένεται να αρχίσει σήμερα, Δευτέρα, στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν ‘Αϊντε.

Οι διαπραγμάτευτες, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία των θεμάτων, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη τέταρτη συνάντηση των δύο ηγετών.

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, αποκάλυψε ότι η Λευκωσία συζητά με το Λονδίνο για το θέμα των εγγυήσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Βρετανία δεν θα θέσει προσκόμματα στην Κυπριακή Δημοκρατία στο ζήτημα αυτό.

«Ναι. Μιλούμε με τη Βρετανία (για το θέμα των εγγυήσεων). Πρώτα όμως θα πρέπει να αποφασίσουμε οι δυο πλευρές για τον τρόπο, με τον οποίο θα εξελιχθεί γενικότερα το θέμα της ασφάλειας. Οπόταν δεν αναμένω ότι στη συνέχεια θα τεθούν προσκόμματα από πλευράς Βρετανίας» δήλωσε ο κ. Κασουλίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης, ανέφερε ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί έχουν συμφωνήσει να τερματιστεί η δημόσια διαπραγμάτευση στο Κυπριακό. Ο κύπριος υπουργός δήλωσε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι είναι απίθανη η σύγκληση, τον Σεπτέμβριο, πολυμερούς διάσκεψης».

Τέλος, ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου, έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη πως «οποιαδήποτε εξέλιξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024