Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Ασύμβατα με τη νομισματική ένωση τα capital controls

Βαρουφάκης: Ασύμβατα με τη νομισματική ένωση τα capital controls

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βαρουφάκης φέρεται δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν θα προχωρήσει σε capital controls. «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βαρουφάκης φέρεται δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ εάν θα προχωρήσει σε capital controls ή κλείσιμο των τραπεζών τη Δευτέρα.

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Αλλά και μέσω Twitter ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την πάγια θέση του για τους ελέγχους κεφαλαίων:

Νωρίτερα, ο Νικ Σάτον της εκπομπής Ο Κόσμος αυτό το Σαββατοκύριακο του BBC Radio 4 έγραψε στο Twitter:

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο κ. Βαρουφάκης είπε τυχόν απόφαση της ΕΚΤ να περικόψει τη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα ήταν μία «αποτυχία της Ευρώπης» να διατηρήσει εκ παραλλήλου την νομισματική ένωση και μια δημοκρατική διαδικασία (το δημοψήφισμα).

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αν στο δημοψήφισμα υπερισχύσει το όχι, όπως προκρίνει η κυβέρνηση, αυτό «δεν είναι ανάγκη να σημαίνει ότι θα φύγουμε από το ευρώ». «Γιατί να χρειαστεί καν να σκεφτούμε να φύγουμε από το ευρώ;» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση προς του ΔΝΤ την ερχόμενη Τρίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι μας χρωστάει λεφτά ένα μέρος της τρόικας (τα 1,8 δισ. ευρώ του προγράμματος SMP) και χρωστάμε σε ένα άλλο μέρος της τρόικας (το ΔΝΤ). «Γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα μεταξύ τους;» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024