
Το Ποτάμι «καλεί τον ελληνικό λαό σε αντίσταση»
Αρνητική είναι η αντίδραση από το Ποτάμι προς το δημοψήφισμα. Σε μία σκληρή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό (...) Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες».
Αρνητική είναι η αντίδραση από το Ποτάμι προς το δημοψήφισμα. Το Γραφείο του πρωθυπουργού επικοινώνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έκανε τυπική ενημέρωση στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Το Ποτάμι θεωρεί την απόφαση για δημοψήφισμα απαράδεκτη. Σε μία σκληρή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:
«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν. Να ηγηθούν του λόμπι της δραχμής. Να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό.
»Πέντε μήνες τώρα βόλευαν τα δικά τους παιδιά και αποδείχθηκαν ανίκανοι να κάνουν μια αξιοπρεπή συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
»Να ξέρουν ότι οι Έλληνες δεν θα παραδώσουν τις ζωές τους και το μέλλον των παιδιών τους σε τυχοδιώκτες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση των προνομίων τους και η νομή της εξουσίας.
»Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα δυνατή, όρθια στην καρδιά της Ευρώπης»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί να μεταθέσει στίς πλάτες του λαού τίς ευθύνες του μετά από πέντε μήνες λανθασμένης διαπραγμάτευσης», όπως σχολίασαν ηγετικά στελέχη του κόμματος και επεσήμαναν ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τεράστιο εθνικό ρίσκο.
Επίσης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους παρά μόνο πρότασή που δεν δέχθηκε ο κ. Τσίπρας.
Τις επόμενες ώρες θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού για να καθορίσει την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442