Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Spetses Classic Yacht Regatta 2015: Φαντασμαγορική η επετειακή 5η χρονιά!

Spetses Classic Yacht Regatta 2015: Φαντασμαγορική η επετειακή 5η χρονιά!

Ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών στην Ελλάδα διοργανώθηκε 18 – 21 Ιουνίου 2015 από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με ρεκόρ συμμετοχών και θεαματικές ιστιοδρομίες στο «Μπογάζι» των Σπετσών με φόντο το υπέροχο κτίριο του Poseidonion Grand Hotel και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Ο μεγαλύτερος αγώνας Κλασσικών Σκαφών στην Ελλάδα διοργανώθηκε 18 – 21 Ιουνίου 2015 από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με ρεκόρ συμμετοχών και θεαματικές ιστιοδρομίες στο «Μπογάζι» των Σπετσών με φόντο το υπέροχο κτίριο του Poseidonion Grand Hotel και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Ακριβώς 75 σκάφη συμμετείχαν σε έναν τριήμερο ιστιοπλοϊκό αγώνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς διαγωνίσθηκαν τρεις κατηγορίες σκαφών: κλασσικά σκάφη, καΐκια και λατίνια με τα κλασσικά να υπερτερούν σε αριθμό συμμετοχών για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα από τους αγώνες διεξήχθη ένα Challenge Race με σκοπό τη διασκέδαση όσο και την προπόνηση από ζευγάρια σκαφών.

Εκπληκτικά κλασσικά σκάφη ταξίδεψαν από όλες τις μεριές της Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Σύρο, Κρήτη, Πάρο, αλλά και από το εξωτερικό όπως Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο.

Μεταξύ αυτών η επιβλητική Αελλώ, το σκάφος του ιδρυτή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αντώνη Μπενάκη που συμμετείχε για πρώτη φορά στην διοργάνωση, με κυβερνήτη τον Στέφανο Χανδακά, καθώς και η Savannah, με κυβερνήτη τον Νικόλαο Λυκιαρδόπουλο που ήλθε από τη Μ. Βρετανία για να υπερασπιστεί τον τίτλο της από την περυσινή παρθενική της χρονιά στη διοργάνωση.

Οι τυχεροί θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τη στεριά, μοναδικό στοιχείο καθώς μόνο το στενό των Σπετσών προσφέρει έναν ιδανικό στίβο τόσο κοντά στην ξηρά!

Οι κατηγορίες των καϊκιών και των λατινιών είχε έντονο συναγωνισμό και μεγάλη σπουδαιότητα καθώς προβάλει ταυτόχρονα την ελληνική ναυτοσύνη και παράδοση στην ξυλοναυπηγική τέχνη. Σκάφη όπως το Αϊ Γεώργης με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μαθιό και το Στρατής με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη έχουν ναυπηγηθεί στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών!

Στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ΝΟΕ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής στην πλατεία Ποσειδωνίου: «Στην πορεία αυτών των πέντε ετών με επιμονή, σκληρή δουλειά και συνεχή εξέλιξη έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το Spetses Classic Yacht Regatta, στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων της Μεσογείου, προσελκύοντας φέτος ρεκόρ συμμετοχών με υπερδιπλάσιες συμμετοχές σκαφών από το εξωτερικό!».

Από την πλευρά του, ο Νώντας Λαμπαδάριος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR και Αντιπρόεδρος του ΝΟΕ, επισήμανε ότι: «παραμένοντας πιστοί στις αξίες του ΝΟΕ, δουλεύουμε συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον αγώνα έναν από τους πιο καλά οργανωμένους και σημαντικούς στην Μεσόγειο, με προφανή οφέλη για την χώρα μας και τον θαλάσσιο τουρισμό».

Η σπουδαιότερη στιγμή της τελετής ήταν η απονομή του ανεκτίμητης αξίας Spirit of Chivalry – Chivas Honour Award Spetses Classic Yacht Regatta 2015 από τον Χρυσό Χορηγό του SCYR Chivas Regal και τον CEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Christophe Lemarié στο λατίνι Αλεξάνδρα Χ και στο πλήρωμά του τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ιστιοπλοΐας Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και της αυθεντικότητας στη διάρκεια του Spetses Classic Yacht Regatta 2015.

Στα καΐκια το βραβείο Concours d’ Elegance απονεμήθηκε στην Παναγία Τήνου με κυβερνήτη τον Κ. Νίκα και στην κατηγορία λατινιών έλαβε ο κυβερνήτης Π. Χασάπης για την Χρυσοπηγή.

Η Αλεξάνδρα Τσουκαλά παρέδωσε τα ιδιαίτερης αισθητικής βραβεία καλύτερης εμφάνισης πληρώματος στο πλήρωμα του Baccara για τα κλασσικά σκάφη, στα πληρώματα των Νότιος Άνεμος και Στρατής -λόγω ισοπαλίας- για τα καΐκια και στην Αλεξάνδρα Χ για τα λατίνια.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, μοναδικές φωτογραφίες και πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο Spetsesclassicregatta.com και στο Facebook στη σελίδα Spetses Classic Regatta!

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην 3η και τελευταία στάση του πρωτοποριακού Σιρκουί Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Ελλάδας Hellenic Classic & Traditional Boat Circuit στη Σύρο όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

ΝΙΚΗΤΕΣ – WINNERS SCYR 2015
(ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – CATEGORIES)

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ Α’ – CLASSIC BOATS A’
1. FLAMINGO A. NIKOLARAS
2. SOLWAY MAID R. J. SANDIFORD/S. NIGHΥ
3. CASSIOPEIA KALLIAS

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ Β’ – CLASSIC BOATS Β’
1. SUNSHINE M. FISCHER
2. NAVISA F. LYKIARDOPOULOS – P. LIVAS
3. JADE S. KANTZELIS

ΣΚΑΦΗ SPIRIT OF TRADITION
1. SAVANNAH N. P. LYKIARDOPOULOS
2. ALEXANDRA I S. PAPAGIANNOPOULOS
3. BACCARA I. KATSAOUNIS

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΑΦΗ – CONT CLASSIC

1. TALLULAH B. GOODHEAD
2. BLACK SOUL A.WIRTZ
3. BOLERO S. POLEMIS / L. POLEMIS

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΑΦΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΪΚΙΩΝ – AEGEAN CLASSIC SCHOONERS
1. AG. GIORGIS P. / A. MATHIOS
2. STRATIS S. ANDREADIS
3. PARALOS G. CHRISTOPOULOS

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΑΦΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΡΙΩΝ – TWB
1. NOTIOS ANEMOS A. STRATOS
2. AIOLOS SPETSON N. KALOGIANNIS – N. MOSCHONAS
3. ATHINA K. GOUZELIS

ΛΑΤΙΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 – TRADITIONAL OPEN BOATS 1
1. NEARCHOS II I. PSOMAS
2. KIMOTHEI Ε. DIMOU
3. NIIRIS P. PSOMAS

ΛΑΤΙΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – TRADITIONAL OPEN BOATS 2

1. AROKALI P. PAPADEAS
2. AMALTHEA D. KIOUSI
3. CHRISTINA M. VELIOTI

SPIRIT OF CHIVALRY CHIVAS HONOR AWARD

ALEXANDRA X T. MANTIS/ P. KAGIALIS

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – BEST CREW APPEARANCE AWARD

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ – CLASSIC BOATS
BACCARA I. KATSAOUNIS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ – TRADITIONAL BOATS
STRATIS S. ANDREADIS
NOTIOS ANEMOS A. STRATOS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΤΙΝΙΩΝ- LATEENS

ALEXANDRA X T. MANTIS/ P. KAGIALIS

ΒΡΑΒΕΙΟ CONCOURS D’ ELEGANCE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ – CLASSIC BOATS

AELLO S. CHANDAKAS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ – TRADITIONAL BOATS
PANAGIA TINOU K. NIKAS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΤΙΝΙΩΝ – LATEEENS
CHRYSOPIGI P.CHASAPIS

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024