H Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση της «πραγματικής εφαρμογής Microsoft Word» για τηλέφωνα και ταμπλέτες με Android, με οθόνη 10,1 ιντσών και μικρότερη. Το MS Word έχει σχεδιαστεί για εργασία εν κινήσει, αναφέρει η εταιρεία στην περιγραφή του στο Play Store και υπόσχεται ότι ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει, να επεξεργαστεί και να διαβάσει έγγραφα χωρίς να χάσει την μορφοποίηση. Για την αποθήκευση των εγγράφων, η Microsoft παραπέμπει στο δικό της OneDrive, αλλά και σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων, όπως το Google Drive, το Box και το Dropbox. Η διαδικασία έγινε πιο εύκολη, γράφει ο Kirk Koenigsbauer από τον επικεφαλής της ομάδας Office Client Applications and Services, μετά από αίτημα όσων δοκίμασαν το Office για Android, που διατέθηκε σε μορφή Preview επί πέντε εβδομάδες.

Για την εγκατάσταση του MS Word απαιτείται Android 4.4 KitKat ή νεότερη έκδοση και RAM τουλάχιστον 1GB, γεγονός που αναμένεται να εμποδίσει αρκετούς κατόχους Android από την υιοθέτηση του Word εν κινήσει.

Για το ξεκλείδωμα όλων των δυνατοτήτων των δημοφιλών εφαρμογών γραφείου απαιτείται συνδρομή στο Office 365 και τα app εμπεριέχουν πωλήσεις εντός της εφαρμογής κόστους από 0,80 έως και 10 ευρώ ανά στοιχείο.

Η Microsoft διαθέτει επίσης το MS Excel και το MS Powerpoint στο Play Store.

In.gr Τεχνολογία