Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΣ: Αγανάκτηση και αποτροπιασμός για την ανάρτηση του Δ.Καμμένου

ΚΙΣ: Αγανάκτηση και αποτροπιασμός για την ανάρτηση του Δ.Καμμένου

Την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβούλιου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένου στο Facebook. «Ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που 'υποδέχθηκε' 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων» αναφέρει το ΚΙΣ.

Την έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβούλιου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στο Facebook.

Αιτία στάθηκε η ενέργεια του κ. Καμμένου να αναρτήσει στο Facebook, μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς, στην οποία αντικατέστησε την επιγραφή «Arbeit Macht Frei» με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣ: «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που ‘υποδέχθηκε’ 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.

» Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

» Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

Ο ίδιος ο βουλευτής, ο οποίος είχε και φραστικό επεισόδιο για το θέμα με την βουλευτή Μ.Χρυσοβελώνη, απάντησε στο Facebook: «Σχετικά με παρεξήγηση του ΚΙΣ για ανάδημοσίευση μου: Ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικό ολοκαύτωμα στην πατρίδα μου!»

Αργότερα με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής ‘arbeit macht frei’ από τη φράση ‘Μένουμε Ευρώπη’ υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ‘ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024