Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο 1,1208 διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου

Υψηλότερα συνεχίζεται να κινείται την Τετάρτη το δολάριο έναντι του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος, εν μέσω σεναρίων για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου υποχώρησε σήμερα στις ασιατικές αγορές έως το 1,1156 δολάριο και πλέον διαμορφώνεται στο 1,1208 δολάριο.

Υψηλότερα συνεχίζεται να κινείται την Τετάρτη το δολάριο έναντι του ευρώ στις αγορές συναλλάγματος, εν μέσω σεναρίων για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου υποχώρησε σήμερα στις ασιατικές αγορές έως το 1,1156 δολάριο και πλέον διαμορφώνεται στο 1,1208 δολάριο.

Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν αποδίδεται στο ελληνικό ζήτημα αλλά είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μετακίνησης κεφαλαίων προς το αμερικανικό νόμισμα και την οικονομία των ΗΠΑ ενόψει της αύξησης των επιτοκίων για δύο βασικά λόγους.

Αφενός λόγω των καλύτερων αποδόσεων στα κεφάλαια που επενδύουν σε δολάρια και αφετέρου γιατί η αύξηση των επιτοκίων πιστοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ πιο υγιής από την ευρωπαϊκή.

Ταυτόχρονα, και καθώς οι αγορές εκτιμούν ότι εξομαλύνονται οι συνθήκες γύρω από το κεφάλαιο Ελλάδα, επενδυτές με μεγάλες θέσεις σε αμερικανικά ομόλογα τα πωλούν για να τοποθετηθούν αλλού. Αυτό πιέζει προς τα κάτω τις τιμές ανεβάζοντας τις αποδόσεις τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024