Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός από πυροβολισμό μετανάστης σε φουσκωτό που έπλεε προς Ιταλία

Νεκρός από πυροβολισμό μετανάστης σε φουσκωτό που έπλεε προς Ιταλία

Ένας μετανάστης σκοτώθηκε και δεύτερος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε φουσκωτό μεταναστών που είχε φύγει από τις λιβυκές ακτές με προορισμό την Ιταλία. Οι πρώτες αναφορές θέλουν υπεύθυνες για τους πυροβολισμούς δυνάμεις από τη λιβυκή πλευρά, κάτι που η ιταλική εισαγγελία εξετάζει. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, είχαν περισυλλεχθεί συνολικά 2.500 μετανάστες από 15 σκάφη στα ύδατα ανοικτά της Σικελίας.

Ένας μετανάστης σκοτώθηκε και δεύτερος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε φουσκωτό μεταναστών που είχε φύγει από τις λιβυκές ακτές με προορισμό την Ιταλία. Οι πρώτες αναφορές θέλουν υπεύθυνες για τους πυροβολισμούς δυνάμεις από τη λιβυκή πλευρά, κάτι που η ιταλική εισαγγελία εξετάζει.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, είχαν περισυλλεχθεί συνολικά 2.500 μετανάστες από 15 σκάφη στα ύδατα ανοικτά της Σικελίας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Λαμπεντούζα. Το περιστατικό έχει αναλάβει η εισαγγελία του ιταλικού Αγκριτζέντο, η οποία έχει ανοίξει έρευνα κατ’ αγνώστων μέχρι να διαπιστωθούν οι συνθήκες του.

Η λιβυκή ακτοφυλακή αρνήθηκε, σε ερώτηση του ιταλικού πρακτορείου Ansa, πως μέλη της άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από μετανάστες που επέβαιναν στο φουσκωτό, τα πυρά προέρχονταν από μέλη της λιβυκής «ακτοφυλακής» (για ποιες δυνάμεις ακριβώς επρόκειτο στην Λιβύη του πολιτικού χάους είναι ακόμη ασαφές).

Ο τραυματίας ανέφερε στις ιταλικές αρχές πως το φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν περίπου 120 με 130 άτομα, πλησίασε σκάφος των λιβυκών δυνάμεων.

Oι άνδρες του σκάφους ανέβηκαν στο φουσκωτό και οι μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να πάρουν χρήματα και τιμαλφή από τους μετανάστες. Όταν ορισμένοι αντέδρασαν, άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τον δεύτερο στο πόδι.

Η σορός του μετανάστη που σκοτώθηκε δεν έχει εντοπιστεί. Ο τραυματίας, 33 ετών, έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Αγκριτζέντο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024