Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Xάλκινες οι νεάνιδες, 8-7 την Ιταλία στο Μπακού

Xάλκινες οι νεάνιδες, 8-7 την Ιταλία στο Μπακού

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Η γαλανόλευκη επικράτησε με 8-7 της Ιταλίας στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, και ταυτόχρονα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων, κατέκτησε η εθνική ομάδα, επικρατώντας στον “μικρό” τελικό της Ιταλίας με 8-7.

Το συγκρότημα του Στέφανου Λέανδρου κατάφερε νε ξεπεράσει την απογοήτευση από την ήττα στον ημιτελικό με την Ισπανία και εξασφάλισε μία θέση στο βάθρο, μετά από δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2011, 2013) στα οποία η ελληνική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο.

Στο σημερινό παιχνίδι η εθνική βρέθηκε να χάνει 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και πήρε τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας να προηγείται με 8-4, λίγο πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου.

Στο φινάλε οι διεθνείς χαλάρωσαν και οι Ιταλίδες πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ, φτάνοντας σε απόσταση “αναπνοής” (8-7), αλλά στην τελευταία τους επίθεση η Πικότσι “σημάδεψε” το δοκάρι της Σταματοπούλου και η ελληνική ομάδα κράτησε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.

ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 2, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη.

«Είμαι υπερήφανος για αυτές τις κοπέλες που έδειξαν χαρακτήρα και άξιζαν πέρα για πέρα αυτή τη διάκριση. Είχαμε λίγο πίκρα από τον τρόπο που χάσαμε τον ημιτελικό, γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε, αλλά τελικά το βγάλαμε σε ενέργεια. Απλά στην αρχή δεν μας πήγαν λίγο οι φάσεις αλλά είδα ότι δεν οφειλόταν σε έλλειψη συγκέντρωσης όπως είχαμε με την Ισπανία.

Για αυτό και όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε όλα κύλησαν ομαλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος που είδε την ομάδα του να αντιδρά άμεσα στο πρώιμο προβάδισμα με 3-1 της Ιταλίας και να απαντά με ένα εκπληκτικό σερί 7-1 παίρνοντας προβάδισμα με 8-4 και κρατώντας σχετικά άνετα το χάλκινο μετάλλιο παρά την προσπάθεια των Ιταλίδων (κυρίως της Αγκνέζε Κοκιέρε που σημείωσε 5 γκολ) αλλά και των ρέφερι στο τελευταίο οκτάλεπτο που έδιναν συνεχόμενα επιθετικά φάουλ στην ομάδα μας.

«Αυτό το μετάλλιο θα ήθελα να το αφιερώσω και σε όλους τους προπονητές που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά στα σωματεία στη χώρα μας. Τέλος καλό όλα καλά, είναι το ιδανικό φινάλε για αυτή την ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια στους συνεργάτες μου και όλη την αποστολή» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024