Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερινό σινεμά στη Θεσσαλονίκη με θέα... τον Θερμαϊκό και το φθινόπωρο

Θερινό σινεμά στη Θεσσαλονίκη με θέα… τον Θερμαϊκό και το φθινόπωρο

Ελισάβετ Σταμοπούλου Νέα, πρωτότυπη και δροσερή πρόταση εξόδου βρήκε πρόσφορο έδαφος το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Ένας θερινός κινηματογράφος με θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο λειτούργησε για πρώτη χρονιά φέτος στο roof του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προβολές του Ιουλίου, το «Σινεμά με θέα», επέστρεψε στο roof […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Νέα, πρωτότυπη και δροσερή πρόταση εξόδου βρήκε πρόσφορο έδαφος το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Ένας θερινός κινηματογράφος με θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο λειτούργησε για πρώτη χρονιά φέτος στο roof του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προβολές του Ιουλίου, το «Σινεμά με θέα», επέστρεψε στο roof του Μεγάρου για δυο τετραήμερα, 7-10 Σεπτεμβρίου και 14 -17 Σεπτεμβρίου.

Με την τιμή εισιτηρίου να κινείται στα 4 ευρώ, ανοίγει την «αγκαλιά» του σε όσους επιθυμούν μετά από μια βόλτα να «παραδοθούν» στην έβδομη τέχνη. Η ιδέα είναι καρπός συνεργασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία φαίνεται να έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να επιζητούν μια διαφορετική, αλλά και οικονομική διασκέδαση. Οι ταινίες επιλέχθηκαν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού, και συγκεκριμένα το ρόλο του «διαμορφωτή» έπαιξαν οι ταινίες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια στο «Ολύμπιον».

Η σκέψη της δημιουργίας ενός τέτοιου θερινού σινεμά προϋπήρχε. Βρισκόταν στα σκαριά για πολλά χρόνια, μέχρι που η κρίση έκανε την ιδέα ανάγκη. Στόχος του σινεμά αυτού να γίνει θεσμός, αλλά και στέκι με ποιοτικές ταινίες.

Οι θεατές θα δουν την Μαριόν Κοτιγιάρ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία «Δυο ημέρες, μια νύχτα» των Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, ενώ ο Τομ Χάρντι καλεί τον κόσμο στην πιο συναρπαστική κινηματογραφική διαδρομή μέσα από το «Σε λάθος χρόνο» του Στίβεν Νάιτ. Η Οντρέ Τοτού και ο Ρομέν Ντουρίς, με φόντο το Μανχάταν συναντούν ξανά τους ήρωες του «Euroflirt» στο ανάλαφρο «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν» του Σεντρίκ Κλαπίς.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 4,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας 3,00 ευρώ

Εκδοτήρια:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής , πλ. Αριστοτέλους
www.tch.gr

Πρόγραμμα προβολών (έναρξη προβολών 21:00)
Δευτέρα 7/9 & Τρίτη 8/9
Δύο ημέρες, μία νύχτα
Τετάρτη 9/9 & Πέμπτη 10/9
Σε λάθος χρόνο
Δευτέρα 14/9 & Τρίτη 15/9
Το παρελθόν
Τετάρτη 16/9 & Πέμπτη 17/9
Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν

Αναλυτικά οι ταινίες:

Δυο ημέρες, μια νύχτα / Deux Jours, Une Nuit
Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, 2014, 95’
Σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν / Πρωταγωνιστούν: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ

Η Σαντρά είναι μια εργαζόμενη μητέρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θα χάσει τη δουλειά της, εκτός κι αν καταφέρει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να μεταπείσει τους συναδέλφους της, ώστε να αποποιηθούν το μπόνους τους. Η ηρωίδα θα δώσει μια μάχη ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε ένα ολόκληρο σύστημα που καταβροχθίζει την έννοια της ατομικής ευθύνης. Στο γνώριμο ύφος τους η αδερφοί Νταρντέν, μας χαρίζουν ακόμη μια διεισδυτική και πολιτικά αιχμηρή ταινία, ένα κοινωνικό σχόλιο για τα σημεία των καιρών μας. Εκπληκτική είναι η ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της Σαντρά.

Σε λάθος χρόνο/ Locke
Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, 2013, 85’
Σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ /Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Ρουθ Γουίλσον, Ολίβια Κόλμαν

Αργά το βράδυ, ο μηχανικός Άιβαν Λοκ φεύγει με το αυτοκίνητό του από το εργοτάξιο προς μια άγνωστη κατεύθυνση. Μέσα από διαδοχικά τηλεφωνήματα που δέχεται στη διάρκεια της διαδρομής του, ξετυλίγεται η ιστορία του ήρωα, τα προβλήματά του, αλλά και τα διλήμματα στα οποία καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Τόσο η καριέρα του, όσο και η σχέση με την οικογένειά του βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο Τομ Χάρντι κρατά σε εγρήγορση τον θεατή, ο οποίος γίνεται μάρτυρας μιας απίστευτα φορτισμένης διαδρομής γεμάτης σασπένς.

Το παρελθόν / Le Passé
Γαλλία, Ιταλία, Ιράν, 2013, 130′
Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί / Πρωταγωνιστούν: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα

Ο Αχμάντ θα επιστρέψει από το Παρίσι στην Τεχεράνη για να οριστικοποιήσει το διαζύγιό του με τη σύζυγό του Μαρί. Κατά τις χρονοβόρες διαδικασίες, ο ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος με την καινούρια σχέση της Μαρί με έναν Άραβα, τις έντονες συγκρούσεις με την κόρη της, αλλά και με κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ένας χωρισμός, δομεί ένα οικογενειακό δράμα, με ήρωες που αδυνατούν να δουν στα μάτια την πραγματικότητα. Δυο βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών, της Οικουμενικής Επιτροπής για τον Ασγκάρ Φαραντί και ερμηνείας για την καθηλωτική Μπερενίς Μπεζό.

Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν /Casse-Tête Chinois
Γαλλία, ΗΠΑ, Βέλγιο, 2013, 117′
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς / Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρίς, Οντρέ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς, Κέλι Ράιλι

Η ζωή του 40χρονου Ξαβιέ γίνεται άνω-κάτω, όταν η πρώην του και μητέρα των δυο παιδιών του, Γουέντι μετακομίζει από το Παρίσι στο Μανχάταν. Αποφασίζει να τους ακολουθήσει προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά. Στη Νέα Υόρκη ψάχνει για σπίτι, προσπαθεί να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του και να γίνει για τρίτη φορά πατέρας, καθώς η λεσβία φίλη του Ιζαμπέλ, περιμένει το παιδί τους! Οι ήρωες του Euroflirt μεγάλωσαν, οι σχέσεις τους όμως παραμένουν πάντα πολύπλοκες. Ο Σεντρίκ Κλαπίς τους συναντά ξανά μετά από χρόνια, σε μια ρομαντική κομεντί που κλείνει το μάτι στη σημερινή γενιά των 40άρηδων.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024