Αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki 2015 (Gay Pride) πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στον ναό της Αχειροποίητου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του μητροπολίτη Άνθιμου. Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης είπε πως η Θεσσαλονίκη «είναι η πόλη των παραδόσεων» και έκανε λόγο για «πειρασμούς». To Σάββατο στις 19:30 η πορεία υπερηφάνειας στο κέντρο της πόλης.
Αγρυπνία κατά της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Thessaloniki 2015 (Gay Pride) πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στον ναό της Αχειροποίητου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του μητροπολίτη Άνθιμου.
«Δε θα λησμονήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή και άλλους φοιτητές από άλλες σχολές, καθώς και τα χριστιανικά εκκλησιαστικά σωματεία, τα οποία εζήτησαν από την ταπεινότητα μου την έγκριση για την παρούσα αγρυπνία, εξ αφορμής των γνωστών γεγονότων που γνωρίζετε. Και για το οποίο γεγονός δεν έχω να πω τίποτε, διότι τα έχω πει όλα τις προηγούμενες χρονιές και τα είπα και προ ημερών» είπε ο μητροπολίτης.
Ωστόσο, με αφορμή το γεγονός ότι εισέρχεται στον δωδέκατο χρόνο της ενθρόνισης του στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μετά από 30 χρόνια ποιμαντορίας στον Έβρο, υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη «είναι η πόλη των παραδόσεων, η πόλη των αγίων» και, αναφερόμενος στους «πειρασμούς που υπάρχουν», πρόσθεσε:
«Γιατί λοιπόν εσείς, όποιοι είστε, θέλετε να πειράξετε, κατά διαβολικήν επίδραση, αυτό που εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε και το δείχνουμε με τη συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας, τις Κυριακές, στις πανηγύρεις, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, όπως σε όλη την Ελλάδα, αλλά εμείς μιλάμε αυτήν την ώρα ιδιαίτερα για την πόλη μας, γιατί; Γιατί αυτός είναι ο πειρασμός».
Ο μητροπολίτης μίλησε επίσης για τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα και κάλεσε τον κόσμο παραμένει προσηλωμένος στην πίστη του και στην πατρίδα.
«Για αυτόν και για άλλους λόγους, για τον μεθαυριανό πειρασμό δε θα πούμε τίποτε απολύτως, θα πούμε για την πατρίδα μας, την προσευχή μας, για την προσήλωση μας, την πατροπαράδοτη αγάπη για την αυτοθυσία των προγόνων μας για αυτή την πατρίδα» είπε ο μητροπολίτης.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε επίσης και για τα προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος -όπως ανέφερε- κατακλύζεται από καλές και κακές ειδήσεις που και κάλεσε τους πιστούς να βρίσκονται κοντά στην εκκλησία και στην παράδοση, ώστε «να μη φοβόμεθα και να μην αποκάμουμε με την επιθετικότητα που ανέφερα στην αρχή, ή με την επιθετικότητα που βλέπετε υπό τις μορφές που υπάρχει».
«Εγώ έχω προσωπικά υποστεί πολλές φορές την επιθετικότητα. Με αξιώνει ο Θεός, να μπορώ, να απαντώ πάντοτε» υπογράμμισε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε: «Εμείς θέλουμε να είναι όλοι κοντά στην εκκλησία. Κι εάν δεν την θέλουν προσωπικά, να σέβονται. Και να σέβονται την παράδοση δύο χιλιάδων χρόνων».
Οι εκδηλώσεις για το Thessaloniki Pride έχουν ξεκινήσει και πρόκειται να κορυφωθούν το Σάββατο με την Πορεία Υπερηφάνειας στο κέντρο της πόλης στις 19:30.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα