Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία οι νεάνιδες

Για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία οι νεάνιδες

Το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία θα διεκδικήσει τελικά η εθνική ομάδα των νεανίδων το Σάββατο (16.00) στον αγώνα για την 3η θέση των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, επέτρεψαν ουσιαστικά στην Ισπανία να επιβάλλει το ρυθμό της και να φτάσει τελικά στη νίκη πρόκριση με 9-6.

Το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία θα διεκδικήσει τελικά η εθνική ομάδα των νεανίδων το Σάββατο (16.00) στον αγώνα για την 3η θέση των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, επέτρεψαν ουσιαστικά στην Ισπανία να επιβάλλει το ρυθμό της και να φτάσει τελικά στη νίκη πρόκριση με 9-6.

«Δεν παίξαμε καλά και χάσαμε, τα πράγματα είναι απλά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος που είδε τις παίκτριές του να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις αποβολές που κέρδιζαν αλλά και να διστάζουν πολλές φορές ακόμα και να σουτάρουν.

«Ίσως να βγήκε και κάποιο άγχος στα κορίτσια και να τους επηρέασε. Όπως και να έχει πάντως έχουμε ακόμα μια ευκαιρία για ένα μετάλλιο και θα τα δώσουμε όλα» τόνισε ο τεχνικός της εθνικής μας που δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια για την εικόνα γενικότερα που βγάζει η ομάδα του, από τον Ιταλό υπεύθυνο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιάνι Λότζι. Μακάρι να είναι για καλό…

«Βγάλαμε τις επιθέσεις όπως τις σχεδιάζαμε, αλλά υστερούσαμε στις τελικές προσπάθειες, ενώ δεχτήκαμε και κάποια γκολ που μας κόστισαν πολύ στη λήξη του χρόνου. Πλέον κοιτάμε μπροστά και πάμε για το καλύτερο το Σάββατο» κατέληξε ο Στέφανος Λέανδρος.

Η εθνική μας ομάδα προηγήθηκε γρήγορα με 2-1, με ισάριθμα γκολ της Ιφιγένειας Μαυρωτά, παίζοντας πολύ με τη φουνταριστό μας, αλλά παράλληλα λειτουργούσε πολύ καλά και η άμυνα μας.

Οι Ισπανίδες έκλεισαν όμως τους χώρους, η ελληνική ομάδα δεν απειλούσε απ’ έξω και έτσι με ένα σερί 3-0 οι αντίπαλές μας πήραν αυτές προβάδισμα με 4-2 και αργότερα με 5-3.

Το κομβικό σημείο πάντως που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι, ήρθε στο τρίτο οκτάλεπτο. Εκεί όπου οι άμυνες έπαιζαν τον πρώτο ρόλο, η εθνική μας κατάφερε να σκοράρει πρώτη (ισοφαρίζοντας σε 5-5) μετά από έξι λεπτά σε αυτή την περίοδο χωρίς γκολ.

Εκεί λοιπόν που η εθνική έδειχνε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι δέχτηκε ένα γκολ από μακρινό σούτ της Αζνάρ, ενώ στα 12’’ ένα ανάποδο σφύριγμα του Σέρβου ρέφερι Ράκοβιτς (βούλιαγμα) έφερε την Ισπανία στην κόντρα και σε νέο γκολ στο φινάλε του οκταλέπτου που της έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων (7-5).

Ουσιαστικά η Ισπανία στα τελευταία 24 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου σημείωσε δύο γκολ, ενώ η εθνική μας ομάδα είχε καταφέρει να την κρατήσει χωρίς σκορ για 11 ολόκληρα λεπτά (από το 5-3, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου)

Η εθνική μας δεν αξιοποίησε την παίκτρια παραπάνω (είχε 3/7), δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση και πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την αδράνεια στα τελευταία 24’’ του τρίτου οκταλέπτου όπου δέχτηκε δύο γκολ και έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική αμυνα στο προηγούμενο σημείο, που όμως δεν εξαργυρώθηκε επιθετικά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2,2-1,2-1

Ισπανία (Αζνάρ Φερνάντεζ): Ράτγκερς, Κρέσπι 1, Λέιτον 2, Γκουιράλ, Αζνάρ 4, Γκοσέτ, Μόντοβα, Μπαρίνγκο, Μποναμούσα, Νταλμάσες 2, Γκόμεζ, Ρόλνταν, Ντομενέ.

Ελλάδα (Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτόπαππα 2, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 1, Ελληνιάδη , Λούδη , Καλογεράκου 1, Πλευρίτου , Λογοθέτη , Πάτρα , Μαυρωτά 2, Σαφέτη , Σωτηρέλη.

Στατιστική:

Ισπανία: 2/2 με παίκτρια παραπάνω, 9/33 σούτ, 3/9 αποκρούσεις

Ελλάδα: 3/7 με παίκτρια παραπάνω, 6/20 σούτ, 15/24 αποκρούσεις

Στον άλλο ημιτελικό η Ρωσία προηγήθηκε 6-0 και διέλυσε τελικά την Ιταλία με 17-7 και θα διεκδικήσει κόντρα στην Ισπανία το χρυσό μετάλλιο το Σάββατο στον μεγάλο τελικό (17.30).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024