Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τσακαλώτος: Θα ρωτήσουμε το λαό εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Στο λαό θα απευθυνθεί η κυβέρνηση εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Πέμπτη στο ραδιόφωνο του BBC ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δεν έχουμε εντολή να εγκαταλείψουμε το ευρώ και αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό ενδεχόμενο. Θα συμβουλευτούμε τον ελληνικό λαό γιατί η εντολή μας ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία, εντός του ευρώ» σημείωσε.

Στο λαό θα απευθυνθεί η κυβέρνηση εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Πέμπτη στο ραδιόφωνο του BBC ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδος στις συζητήσεις με τους πιστωτές δήλωσε πως μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο του ευρώ. «Εάν η Ελλάδα εξέλθει, το ευρώ θα μπορούσε θα καταρρεύσει» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι η διάλυση του ευρώ θα μας επιστρέψει στις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, τους εθνικισμούς, και το είδος της πολιτικής που είχαμε στη δεκαετία του 1930», ανέφερε.

Κατά τον ίδιο, οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να λαμβάνει υπόψη το οικονομικά εφικτό. «Έχουμε βρεθεί σε συμβιβαστική διάθεση, έχουμε προτείνει ιδέες, ενώ οι θεσμοί παρουσίασαν ένα έγγραφο που ήταν πολύ κοντά στην αρχική συμφωνία», είπε.

Ερωτηθείς για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πως αν δεν υπάρξει ένα οικονομικά εφικτό σχέδιο που δεν θα συνεχίζει την ύφεση και την παγίδα του χρέους η κυβέρνηση θα πάει στον ελληνικό λαό.

«Δεν έχουμε εντολή να εγκαταλείψουμε το ευρώ και αυτό θα ήταν ένα πολύ κακό ενδεχόμενο. Θα συμβουλευτούμε τον ελληνικό λαό γιατί η εντολή μας ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία εντός του ευρώ, διότι είμαστε υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ευρώπης»,είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024