Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Πολύνεκρες επιθέσεις με στόχο σιίτες παραμονή του Ραμαζανιού

Υεμένη: Πολύνεκρες επιθέσεις με στόχο σιίτες παραμονή του Ραμαζανιού

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Oι επιθέσεις έγιναν την παραμονή της έναρξης του Ραμαζανιού, της ιερότερης περιόδου για τους μουσουλμάνους.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Oι επιθέσεις έγιναν την παραμονή της έναρξης του Ραμαζανιού, της ιερότερης περιόδου για τους μουσουλμάνους.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκαν με στόχο πιστούς σε τεμένη και ένα τρίτο έξω από την κατοικία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Χούτι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν έξω από ακόμα δύο τεμένη την ώρα της βραδινής προσευχής, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στις επιθέσει.

Οι επιθέσεις, για τις οποίες δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, σημειώθηκαν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έμμεσες συνομιλίες στη Γενεύη ανάμεσα στους Χούτι, οι οποίοι κατέλαβαν τη Σαναά τον Ιανουάριο του 2014, και την εξόριστη στη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Η ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη, όπου μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πλήττει από την 26η Μαρτίου θέσεις των ανταρτών, έχει στοιχίσει από τα τέλη του Μαρτίου τη ζωή σε τουλάχιστον 2.600 ανθρώπους, κατά στοιχεία του ΟΗΕ.

Οι αεροπορικές επιδρομές όμως δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών οι οποίοι πλέον, πέραν της Σαναά, ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Άντεν, της μεγάλης πόλης του νότου, και επίσης μεγάλα τμήματα πολλών επαρχιών της Υεμένης.

Οι διεθνείς υπηρεσίες έχουν μιλήσει για ανθρωπιστική καταστροφή στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024