Γρήγορα τελείωσε ο πόλεμος της πραλίνας που άνοιξε η γαλλίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ με την Nutella: Μέσα σε 24 ώρες, πήρε πίσω την έκκληση που είχε κάνει σε μποϊκοτάζ του εδέσματος ώστε… να σωθεί ο πλανήτης.

Ο ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος είχε νωρίτερα εμφανιστεί εκνευρισμένος -η εταιρεία που την παράγει εδράζεται στο Πιεμόντε- καλώντας σε… αντιμποϊκοτάζ.

Η γαλλίδα υπουργός είχε πει, σε συνέντευξή της, πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να γίνουν για να σωθεί ο πλανήτης ήταν «να κόψουμε τη Nutella» επειδή, εξήγησε, για την παραγωγή της χρησιμοποιείται φοινικέλαιο, η υψηλή ζήτηση για το οποίο έχει ευνοήσει τις καλλιέργειες φοίνικα έναντι άλλων ειδών επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα της καταστροφής των δασών.

Η εταιρεία, η ιταλική Ferrero, απάντησε χωρίς να αναφέρεται ευθέως στην Ρουαγιάλ, λέγοντας πως ακολουθεί υπεύθυνες περιβαλλοντικές πρακτικές. Μέχρι και η Greenpeace φέρεται, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Zeit, να πήρε το μέρος της, λέγοντας πως η εταιρεία είναι δραστήρια στην προώθηση υπεύθυνων καλλιεργειών φοίνικα.

Την Τετάρτη, η Σεγκολέν ρουαγιάλ επανήλθε ζητώντας, μέσω Τwitter, «χίλια συγγνώμη» λέγοντας πως «πρέπει να αναγνωριστεί η πρόοδος» που έχει επιτελέσει η εταιρεία στο ζήτημα.

Ενδιάμεσα, ο ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζιαν Λούκα Γκαλέτι είχε διαμαρτυρηθεί βλέποντας επίθεση στις ιταλικές φίρμες: Κάλεσε, επίσης στο Twitter, τη γαλλίδα ομόλογό του «να αφήσει ήσυχα τα ιταλικά προϊόντα», κλείνοντας με την έκκληση (σε ομοιοκαταληξία) «απόψε για γεύμα, ψωμί με Nutella».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr