Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν αναμένει συμφωνία στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δεν αναμένει συμφωνία στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την παραμονή του Eurogroup ότι δεν αναμένει ότι ο ίδιος και οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης θα καταλήξουν την Πέμπτη σε συμφωνία, λέγοντας ότι αυτό χρειάζεται να γίνει στο υψηλότερο επίπεδο, των αρχηγών κρατών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την παραμονή του Eurogroup ότι δεν αναμένει ότι ο ίδιος και οι ομόλογοί του της Ευρωζώνης θα καταλήξουν την Πέμπτη σε συμφωνία, λέγοντας ότι αυτό χρειάζεται να γίνει στο υψηλότερο επίπεδο, των αρχηγών κρατών.

«Αύριο θα θέσουμε τις βάσεις για το τι θεωρούμε πολιτικό και ηθικό μας καθήκον, και αυτό είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία πολύ-πολύ γρήγορα με τους εταίρους μας και τους θεσμούς», είπε ο κ. Βαρουφάκης μετά τις συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη, ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε: «Δεν το πιστεύω». Πρόσθεσε δε ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες για τη συνάντηση δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για μια συμφωνία.

«Οι συνεδριάσεις του Eurogroup δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν νέες ​​συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν προετοιμαστεί εκ των προτέρων», είπε. «Δεν πιστεύω ότι αυτή η προετοιμασία έχει γίνει», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι «τώρα η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί στο επίπεδο των πολιτικών ηγετών, των αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών, καγκελάριων», είπε ο Βαρουφάκης.

Για το θέμα του Γ.Στουρνάρα

«Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών.Εμείς, η κυβέρνησή μας, τη σέβεται απολύτως αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές: οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν την απλή αυτή αρχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το θέμα που δημιουργήθηκε με την επίθεση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Συνάντηση με τον Α.Γκουρία

Ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση περίπου δυόμισι ωρών με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάζονται με την Ελλάδα για ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Ο ΟΟΣΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μετά τη συνάντηση:

«Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν ύστερα από αίτημα της Ελλάδας την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.

Ο Άνχελ Γκουρία και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συνεφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024