Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή
Συνάντηση μίας και πλέον ώρας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη σκιά της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών.
Συνάντηση μίας και πλέον ώρας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη σκιά της εμπλοκής των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών.
«Και οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση, εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής», ανέφεραν πηγές από τη Συγγρού μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά, περίπου τρεις ώρες μετά τη λήξη της συνεδρίασης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, όπου αποφασίστηκε η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από τον κ. Σαμαρά.
Η συνάντηση -η δεύτερη σε ένα μήνα- των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή που διατηρούν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία, έγινε εν μέσω των εκτιμήσεων της ηγεσίας της ΝΔ ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια και σχεδιάζει τη ρήξη.
Ιδιαίτερη αξία για τις εσωκομματικές ισορροπίες στην κεντροδεξιά έχει το γεγονός ότι η ΝΔ επέλεξε να δημοσιοποιήσει με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου την συνάντηση της Κηφισιάς, ενώ ήταν σε εξέλιξη.
Σε μια μέρα που συζητήθηκε αρκετά και προκάλεσε αρνητικά σχόλια στην Κ.Ο. της ΝΔ η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη, η κατ’ ιδίαν επαφή των κκ. Καραμανλή και Σαμαρά έγινε μεταξύ άλλων για να μεταδοθεί και το μήνυμα της συλλογικότητας και της ενότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πάσχα: Πώς να μην «σκάσουμε» στο φετινό οικογενειακό τραπέζι
- Στενά του Ορμούζ: Αργή και αβέβαιη η επανεκκίνηση
- Ο Τζόνας Σολκ και το εμβόλιο που νίκησε την πολιομυελίτιδα
- Τι κρύβεται πίσω από τη σιωπή των millennials;
- Η επιτυχία στην Βενεζουέλα έκανε τον Τραμπ ακόμα πιο αλαζόνα – Και τώρα, πληρώνει το τίμημα στο Ιράν
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κατηγορώ» για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
- «Κερδίσαμε τον πόλεμο, ναι ή όχι» – 23χρονος “σβήνει” στο CNN 48χρονο Ρεπουμπλικάνο πολιτικό αναλυτή
- Οι τρυφερές ευχές της Γκουίνεθ Πάλτροου στον γιο της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442