Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, το σύνθημα διαδηλωτών σε ευρωπαϊκές πόλεις

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, το σύνθημα διαδηλωτών σε ευρωπαϊκές πόλεις

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από τις 18 ώς 26 τις Ιουνίου, με φόντο τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα-Εβδομάδα Δράσης στην Ευρώπη» που ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου. Δύο συγκεντρώσεις, με διαφορετικό πρόσημο, στο Σύνταγμα την Τετάρτη.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από τις 18 ώς 26 τις Ιουνίου, με φόντο τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα-Εβδομάδα Δράσης στην Ευρώπη» που ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο, ανήμερα της συνεδρίασης του Eurogroup στις 18 Ιουνίου, καθώς επίσης σε Παρίσι (20/6), Βερολίνο (20/6), Βρυξέλλες (21/6), Άμστερνταμ (21/6) και Λονδίνο (23/6).

Δύο συγκεντρώσεις, με διαφορετικό πρόσημο, οργανώνονται στο Σύνταγμα την Τετάρτη, στις 7:30 το απόγευμα.

Η πρώτη συγκέντρωση έχει σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα», ενώ η δεύτερη έχει σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι ‘δανειστές’ να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

»Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας».

Αντίθετα, μήνυμα στην κυβέρνηση θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη».

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

» Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές»τονίζουν.

Και οι δύο συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024