Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο διορθώνονται στρεβλώσεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Βουλή επηρεάζει το τρόπο φορολόγησης των περιστασιακά απασχολούμενων που αποκτούν εισόδημα πάνω από 6.000, καθώς και όσους έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, και έχουν αποκτήσει εισόδημα μετά την διακοπή αυτή.

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο διορθώνονται στρεβλώσεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Σημειώνεται πως νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Βουλή επηρεάζει το τρόπο φορολόγησης των περιστασιακά απασχολούμενων που αποκτούν εισόδημα πάνω από 6.000, καθώς και όσους έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, και έχουν αποκτήσει εισόδημα μετά την διακοπή αυτή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έλαβε το «πράσινο φως» από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία έκανε μικρής έκτασης παρατηρήσεις σε διατάξεις που αφορούσαν στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και στην μη αναδρομικότητα κάποιων ρυθμίσεων.

Με τις αλλαγές που επιφέρει μεταξύ άλλων το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο δεν υπολογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς συγγενείς.

Πάντως, η διάταξη αυτή μικρή διαφορά θα επιφέρει στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες που πλέον θεωρούνται επιχειρηματίες και καλούνται να πληρώσουν για το εισόδημα που απέκτησαν το 2014 φόρο 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού εισοδήματος προσαυξημένου κατά 27,5% λόγω προκαταβολής φόρου.

Υπενθυμίζεται πως για το εισόδημα του 2013 οι αγρότες φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών, ήτοι είχαν αφορολόγητο όριο έως και 9.500 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024