Εθελοντές καθάρισαν το πολύπαθο Πάρκο Τρίτση στην Αθήνα
Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον καθαρισμό του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, βουλευτές, στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον καθαρισμό του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και έξι τεχνητές λίμνες.
Παρά τη σπουδαιότητά του, ο χώρος είναι παραμελημένος, με ελλιπή συντήρηση και φύλαξη, και η φροντίδα του εξασφαλίζεται με εθελοντικές δράσεις.
Την επιχείρηση καθαρισμού οργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις «Οι Φίλοι του Πάρκου» και Ορνιθολογική Εταιρεία, κατόπιν πρωτοβουλίας των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περίπου 350 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
«Η πολύπλευρη εγκατάλειψη του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την πολύχρονη απουσία του κράτους και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους πολίτες» δήλωσε τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών
«Σήμερα, ο εθελοντισμός των πολιτών αλλά και των δήμων της περιοχής δείχνουν το δρόμο αλλά και σηματοδοτούν στη νέα κυβέρνηση ότι παρά τις δυσκολίες, είναι πρώτιστη μέριμνα το Πάρκο να προστατευτεί. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΑΣΔΑ προχώρησε σε 18 προσλήψεις με τρίμηνη σύμβαση, ενώ θα προσπαθήσουμε σύντομα να βγάλουμε κονδύλι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του καλοκαιριού. Ελπίζουμε του χρόνου να είναι όλα καλύτερα» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442