Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόρισεϊ: «Ο Ομπάμα δεν κατανοεί τους μαύρους»

Μόρισεϊ: «Ο Ομπάμα δεν κατανοεί τους μαύρους»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Σε άλλη μια αφοπλιστική δήλωση προέβη ο φροντμαν των Smiths, Στίβεν Μόρισεϊ, ανοίγοντας ξανά το «φάκελο» της πολιτικής. «Ο Ομπάμα φέρεται σαν λευκός και δεν κατανοεί τους μαύρους», ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Alternative Nation», μιλώντας όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως ακτιβιστής, που παρομοιάζει […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Σε άλλη μια αφοπλιστική δήλωση προέβη ο φροντμαν των Smiths, Στίβεν Μόρισεϊ, ανοίγοντας ξανά το «φάκελο» της πολιτικής. «Ο Ομπάμα φέρεται σαν λευκός και δεν κατανοεί τους μαύρους», ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Alternative Nation», μιλώντας όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως ακτιβιστής, που παρομοιάζει το κρέας με «δολοφόνο», αναφέρθηκε στην τροφική δηλητηρίαση που υπέστη στο Περού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι γυναίκες Πρόεδροι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές αλλαγές.

Σχολιάζοντας την πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ, και μετά τα πυρά που εξαπέλυσε ενάντια στην υποψήφια πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον και τη δήλωσή του «Θεέ ευλόγησε τον Μπαράκ Ομπάμα», ο Μόρισεϊ σημείωσε:

«Άσκησα κριτική στην Χίλαρι γιατί γελοιοποίησε των Ομπάμα στην προεκλογική αναμέτρηση, και θεώρησα ότι αυτό ήταν πολύ ποταπό εκ μέρους της.Τώρα πλέον έχει δεδομένη την προεδρεία χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό. Όταν κοιτάζεις άλλες γυναίκες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, όπως τις Μισέλ Ομπάμα, Αν Κούλτερ, Σάρα Πέιλιν, και άλλες, διαπιστώνεις ότι είναι όλες τρομακτικά αιχμηρές. Η Χίλαρι όμως είναι ήρεμη και μετρημένη», επισήμανε, ενώ προχώρησε σε άλλη μια «τολμηρή» δήλωση λέγοντας:

«Γυναίκα πρόεδρος δεν θα αλλάξει τίποτα γιατί, όπως είπε και η Θάτσερ, »εάν κάτι πάει στραβά οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά σε γυναίκα να βρεθεί στο τιμόνι της ηγεσίας». Η Θάτσερ έσβησε κάθε ελπίδα για τις βρετανίδες πολιτικούς, όπως έδειξε η ιστορία, και την απομάκρυνε ουσιαστικά η ίδια η παράταξή της. Και αφού η παράταξή της δεν την άντεχε, φανταστείτε ο αγγλικός λαός».

»Οι πολιτικοί εκλέγονται από λάθος γιατί αυτός που εκλέγεται ψηφίζεται από έναν αριθμό μικρότερο από εκείνον του συνόλου, οπότε είναι σφάλμα να πιστεύουμε ότι κάποιος έγινε πρόεδρος ή πρωθυπουργός επειδή τον αγαπά ο κόσμος. Τίποτα δεν δείχνει ότι ο Πούτιν έχει την αγάπη του κόσμου, ξέρει όμως πώς να βρίσκεται στην ηγεσία», συνέχισε αφήνοντας υπονοούμενα για το «θεσμό» της πλειοψηφίας.

Με επικριτική διάθεση μίλησε και για τον Ομπάμα τονίζοντας πως τον έχει ξαφνιάσει γιατί «δεν φαίνεται να υποστηρίζει τους μαύρους όταν τον χρειάζονται. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο Φέργκιουσον. Εάν ο Μάικλ Μπράουν ήταν παιδί του Ομπάμα, δε νομίζω να καλούσε ομάδες ασφαλείας στις διαδηλώσεις για το χαμό του. Απορώ πώς τις αποκαλούν έτσι αφού προκαλούν ανασφάλεια στον κόσμο. Ο Ομπάμα μοιάζει περισσότερο με λευκό. Ο φυλετικό διαχωρισμός στις ΗΠΑ είναι προφανής και μεγεθύνεται. Ο Ομπάμα δεν δείχνει να υποστηρίζει τους αθώους μαύρους που δολοφονούνται από λευκούς αστυνομικούς. Θα περίμενε κανείς να δείχνει κατανόηση σε τέτοια ζητήματα. Ως τώρα δεν φαίνεται όμως να το κάνει».

Με κάπως πρωτότυπο τρόπο Μόρισεϊ αναφέρθηκε και στην τροφική δηλητηρίαση, μια δυσάρεστη «έκπληξη» που του επιφύλαξε το Περού: «Είμαι πάντα τόσο ενθουσιασμένος όταν ταξιδεύω στην Nότια Αμερική, ακόμη και μετά την τελευταία επίσκεψή μου στο Περού που υπέστην τροφική δηλητηρίαση και επίσημα πέθανα για εννιά λεπτά. Είχε πλάκα».

Την «τσουχτερή» εκείνη χρονιά, το 2013, ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να ακυρώσει 14 μεγάλες συναυλίες σε Περού, Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά για την εμπειρία του θανάτου με έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο. Σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», πριν από αρκετούς μήνες και εν όψει των συναυλιών του στην Ισπανία, είχε δηλώσει :

«Μου έχουν αφαιρέσει ήδη τέσσερις φορές καρκινικό ιστό. Εάν πεθάνω, τότε πέθανα. Και εάν δεν πεθάνω, τότε δεν θα πεθάνω. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά. Αναγνωρίζω ότι σε κάποιες από τις πρόσφατες φωτογραφίες μου δεν μοιάζω υγιής, αλλά αυτό κάνει η ασθένεια. Δεν με απασχολεί αυτό, θα ξεκουραστώ όταν πεθάνω».

Ο Μόρισεϊ για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά της κατανάλωσης φαγητών που έχουν να κάνουν με τα ζώα λέγοντας:

«Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία υποφέροντας από ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση κρεάτων, κανείς όμως δεν πάσχει από αρρώστια που σχετίζεται με τη χορτοφαγία».

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024