Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στήριξη στο Athens Pride του Σαββάτου από 13 πρεσβείες

Στήριξη στο Athens Pride του Σαββάτου από 13 πρεσβείες

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρεσβείες 13 χωρών στην Ελλάδα στηρίζουν την «Παρέλαση Υπερηφάνειας» της Αθήνας (Athens Pride) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, του Καναδά, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης:

«Μαζί με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, οι χώρες μας συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης του στιγματισμού και της παραβιάσης των δικαιωμάτων του ατόμου που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα συνεργάζονται στενά με τους οργανισμούς και τις ενώσεις ΛΟΑΤ [Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί και Τρανς] τις οποίες και υποστηρίζουν».

Μηνύματα πριν από την έναρξη της παρέλασης θα απευθύνουν φέτος ο πρεσβευτής της Βρετανίας Τζον Κίτμερ και η πρεσβευτής της Δανίας Μέτε Κνούντσεν.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση στη στάση της Γαλλίας, η οποία «στηρίζει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς την οικουμενική αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε ενεργά στο διπλωματικό έργο που το Σεπτέμβριο του 2014 κατέληξε στην απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενάντια στις διακρίσεις και τη βία λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Με τη στήριξη 50 κρατών, η απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής των μελών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελεί ορόσημο για τη διεθνή κινητοποίηση στον τομέα αυτόν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024