Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο παιδοκτόνος της Θεσσαλονίκης
Προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε από τον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικίας 7 ετών κόρη του. Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.
Προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε από τον γ’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικίας 7 ετών κόρη του.
Νωρίτερα, είχε μεταχθεί στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζωγράφου, η οποία του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.
Η υπόθεση, που προκάλεσε πανελλήνιο σοκ, εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Νεμέας, όπου ζούσε ο 47χρονος μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Την ώρα του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί με την 7χρονη.
Η σύζυγός του έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, όπως επίσης το -ηλικίας ενός έτους- μικρότερο παιδί τους. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο ίδιος επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, την οποία κάλεσε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.
Ο 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στα ΜΑΤ Θεσσαλονίκης, έδειχνε χαμένος και έξω από το ανακριτικό γραφείο ψέλλισε ότι ζητεί να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Σύμφωνα με το συγγενικό του περιβάλλον, είχε μανιοκατάθλιψη, ενώ το διάστημα που απουσίαζε από την υπηρεσία του λόγω της άδειας ανατροφής που είχε λάβει το προηγούμενο διάστημα, επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αναφέρει ότι το χθεσινό ειδεχθές συμβάν «έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα το οποίο διαχρονικά αποτελούσε ταμπού για την ηγεσία (της ΕΛ.ΑΣ.) όταν αναδεικνυόταν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα.Επιτέλους, η ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ. και περαιτέρω να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές, είτε με τη δημιουργία νέων (ιατρός εργασίας), είτε με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.
» Η επίκληση των όποιων οικονομικών δυσχερειών είναι πλέον ανεπίτρεπτη όταν πρόκειται για τη διασφάλιση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει η ΠΟΑΣΥ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων ανήκει στον Μητσοτάκη
- Χαλασμένο καζανάκι και προβλήματα στo email – Γήινες αναποδιές ταλαιπώρησαν τους αστροναύτες του Artemis II
- Οι Αθώοι: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο Αλέξης Τσίπρας και το ραντεβού με την Ιστορία – Η επαναφορά του ηθικού πλεονεκτήματος απέναντι στα σκάνδαλα
- Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ 22χρονος μετά από καβγά – Συνελήφθη ο κουνιάδος του
- Η Παρτιζάν «τρόλαρε» τον Ερυθρό Αστέρα: «Ήταν απλώς μία προπόνηση» (pic)
- Ανισότητα και παιδικός καρκίνος – Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις φτωχότερες χώρες
- Eurovision 2026: Πότε εμφανίζεται ο Akylas με το Ferto στον Α’ Ημιτελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442