Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα πλήρους αυτόνομης στάθμευσης στα άμεσα σχέδια του ομίλου Daimler

Σύστημα πλήρους αυτόνομης στάθμευσης στα άμεσα σχέδια του ομίλου Daimler

Οι συνδρομητές της -προσεχώς διευρυμένης- υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων car2go –και όχι μόνο- θα έχουν στη διάθεσή τους αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης στάθμευσης τα οποία θα παρκάρουν και θα ξεπαρκάρουν μόνα τους.

O όμιλος Daimler σε συνεργασία με την Bosch, εξελίσσουν σύστημα αυτόνομης στάθμευσης με την προοπτική να το συνδυάσουν με τις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων των γερμανών car2go σε μια διευρυμένη, μελλοντική εκδοχή τους, που θα περιλαμβάνει μοντέλα της smart και της Mercedes-Benz.

Το σκεπτικό του συστήματος είναι να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να παρκάρουν μόνα τους χωρίς τη συνδρομή του οδηγού τους σε προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης της υπηρεσίας car2go.

Κοινώς όταν ο πελάτης της υπηρεσίας car2go δεν χρειάζεται πλέον το αυτοκίνητο του θα το αφήνει στην πύλη του χώρου στάθμευσης και αυτό θα αναλαμβάνει την υπόλοιπη διαδικασία, επιστρέφοντας μόνο του στη θέση στάθμευσης. Το ίδιο θα ισχύει και για τη διαδικασία παραλαβής του αυτοκινήτου μιας και οδηγός δεν χρειάζεται παρά να περιμένει προκειμένου το αυτοκίνητο να έρθει σε αυτόν.

Για να γίνει αυτό εφικτό, τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με μια σειρά από κάμερες, αισθητήρες και τεχνολογία διασύνδεσης με έξυπνες συσκευές που θα τους επιτρέπουν την «πρωτοβουλία» και επικοινωνία με τον οδηγό τους εξ αποστάσεως.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη τεχνολογία ήδη υφίσταται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος χρήσης της δεν ενέχει τους προορισμούς που συνεπάγεται η χρήση συστημάτων αυτόνομης οδήγησης στο δρόμο, καθώς ένας χώρος στάθμευσης είναι απολύτως ελεγχόμενο περιβάλλον ενώ μπορεί εύκολα να υποδεχτεί και την απαιτούμενη υποδομή.

Αυτό όπως σημειώνει και ο επικεφαλής της Bosch, Dr. Dirk Hoheisel, σημαίνει ότι η πλήρως αυτόνομη στάθμευση θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από την αυτόνομη οδήγηση.

«Αυτοκίνητα με τη δυνατότητα αυτόνομης στάθμευσης θα είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή πριν τα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης καθώς οι χαμηλές ταχύτητες και η ευκολία στην εγκατάσταση της απαιτούμενης υποδομής σε ένα χώρο στάθμευσης, θα φέρουν πολύ γρήγορη εφαρμογή», αναφέρει χαρακτηριστικά το στέλεχος της Bosch.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024