Το νέο «σχέδιο Γιούνκερ»  σε συνδυασμό με την Πολιτική Συνοχής μπορεί να βοηθήσει  ώστε η Ευρώπη να επιτύχει έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.

Ο κ. Κύρκος συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για το Μέλλον της Πολιτικής της Συνοχής. Συμμετείχαν η  Constanze KREHL κοινοβουλευτική εκπρόσωπος  των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την Περιφερειακή Πολιτική, η Αντιπρόεδρος του ΕΚ Isabelle Thomas , η εισηγήτρια για τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2016  Eider Gardiazabal  και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.   

Ο Μίλτος Κύρκος  επεσήμανε ότι η τελευταία μεγάλη κρίση που ακόμα διανύουμε  έφερε στην επιφάνεια τις διαρθρωτικές αδυναμίες  ιδιαίτερα των περισσότερο ευάλωτων οικονομιών  της Ευρώπης και ακύρωσε στην πράξη  πολλά χρόνια οικονομικής και κοινωνικής προόδου

Μια έξυπνη, χωρίς αγκυλώσεις, στρατηγική χρήσης των Διαρθρωτικών Ταμείων, υποστήριξε ο κ. Κύρκος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπές που θα δικαίωναν και θα ισορροπούσαν το Ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά.

Για να έχουν προστιθέμενη αξία οι πόροι αυτοί θα πρέπει να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, να υπάρχει απλοποίηση των διαδικασιών και διαφάνεια στη χρήση τους, είπε ο ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας τη σημασία της σωστής πολιτικής επιλογής των τρόπων με τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν. «Εδώ η χώρα μας αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς συνήθως τους κατευθύνει προς τη στήριξη του πελατειακού κράτους, της παρασιτικής οικονομίας, θυσία στο βωμό της βραχυπρόθεσμης και επικοινωνιακής διαχείρισης» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας