Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αθήνα: Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο

Αθήνα: Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο

Η ελληνική πλευρά υπέβαλε δύο κείμενα προτάσεων στον επίτροπο Μοσκοβισί, με στόχο τη σύγκλιση στα δημοσιονομικά, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τρίτης έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους πιστωτές σε πολιτικό επίπεδο και αναμένει την αντίδραση των θεσμών στη νέα πρότασή της.

Η ελληνική πλευρά υπέβαλε δύο κείμενα προτάσεων στον επίτροπο Μοσκοβισί, με στόχο τη σύγκλιση στα δημοσιονομικά, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τρίτης έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων με τους πιστωτές σε πολιτικό επίπεδο και αναμένει την αντίδραση των θεσμών στη νέα πρότασή της.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση του ελληνικού κλιμακίου (Ν.Παππάς, Ευκλ.Τσακαλώτος και Γ.Χουλιαράκης) με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Η νέα ελληνική πρόταση απεστάλη στους θεσμούς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν σε ξένα μέσα ενημέρωσης οι θεσμοί δεν διάκεινται θετικά απέναντι στο κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το «ασαφές».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI η ελληνική πρόταση είναι σχεδόν όμοια με την προηγούμενη, καθώς εμπεριέχει μόνο μικρές αλλαγές. Το Bloomberg επικαλείται αξιωματούχους που είδαν την ελληνική πρόταση και δήλωσαν πως αυτή δεν είναι «αξιόπιστη», αλλά «ασαφής».

Πάντως, η στάση αυτή δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από τις δηλώσεις της Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε το μεσημέρι ότι οι τρεις θεσμοί εξετάζουν επιμελώς την ελληνική πρόταση, προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την εξέτασή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024