Μόσχα για G7: «Ουδέν νεώτερον εκτός από τη σκληρή γραμμή των κυρώσεων»
Ουδέν νεώτερον είδε το Κρεμλίνο στα πρώτα σχόλια των ευρωπαίων ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7). Σε μία πρώτη αντίδραση από την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βαυαρικές Αλπεις, η Μόσχα σχολίασε τη Δευτέρα ότι δεν είδε τίποτα περισσότερο πλην της διατήρησης της σκληρής γραμμής εις βάρος της, αν και επισημαίνει κάποιες διαφορές ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν στις συναντήσεις.
Ουδέν νεώτερον είδε το Κρεμλίνο στα πρώτα σχόλια των ευρωπαίων ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7). Σε μία πρώτη αντίδραση από την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βαυαρικές Αλπεις, από την οποία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μόσχα σχολίασε τη Δευτέρα ότι δεν είδε τίποτα περισσότερο πλην της διατήρησης της σκληρής γραμμής εις βάρος της, αν και επισημαίνει κάποιες διαφορές ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν στις συναντήσεις.
Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας, αμφότεροι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσαν την Κυριακή τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη να στείλουν στη Μόσχα αυστηρό μήνυμα σχετικά με την ουκρανική κρίση παρατείνοντας τις οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της.
«Ναι, δώσαμε προσοχή στις τελευταίες δηλώσεις για τις κυρώσεις. Δεν είναι καινούργια αυτά», σχολίασε από την πλευρά του τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Προσέξαμε επίσης το γεγονός ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο υπάρχουν σύννεφα στην προσέγγισή τους. Ορισμένοι μιλούν για την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία και την ανικανότητα να λυθούν σοβαρά προβλήματα χωρίς διάλογο. Οπότε συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τη Σύνοδο», πρόσθεσε με νόημα ο Πεσκόφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442