Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την αποπομπή Πανούση από την κυβέρνηση ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή Πανούση από την κυβέρνηση ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Πρόβλημα με τον Γιάννη Πανούση προκύπτει για την κυβέρνηση, μετά τις ευθείς βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση. Το θέμα δεν απασχολεί την κυβέρνηση απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός επανήλθε σήμερα με μήνυμά του προς την κυβέρνηση να τελειώνει με τη διαπραγμάτευση.

Πρόβλημα με τον Γιάννη Πανούση προκύπτει για την κυβέρνηση, μετά τις ευθείς βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση.

Στο ψήφισμα που κοινοποίησε το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι ο κ. Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του «κεκτημένου Δένδια», γεγονός που μεταφράζεται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».

Επίσης, εκτενή αναφορά γίνεται και για τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες, αφού κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

Σακελλαρίδης: Δεν απασχολεί την κυβέρνηση


Στην Αριστερά, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Πανούση: Τελειώνετε με τη διαπραγμάτευση

Πάντως, παρά το θέμα που προέκυψε με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Πανούσης, «χτύπησε» τη Δευτέρα σεάλλο μέτωπο: Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να τελειώνει η διαπραγμάτευση, με συμφωνία για παραμονή της χώρας στην ευρωζωνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζήτησε από τον πρωθυπουγό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι αναπτυξιακή λύση.

«Ανήκουμε στην Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί όλοι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρώ και άρα άλλη λύση από συμφωνία δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ορίων, συνευθύνης, συνέργειας, κατανόησης. Είμαστε εκεί (στην Ευρώπη), είναι δύσκολα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα βγούμε. Οι διαπραγματευτές ξέρουν το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων. Άλλη λύση από το να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν βλέπω», είπε κατά τα εγκαίνια του νέου μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Τι λέει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, από αναίτιες προσαγωγές νέων όπως στον πεζόδρομο Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επιθέσεις σε διαδηλωτές στις Σκουριές, στο Βόλο κ.α.

Το προηγούμενο διάστημα και ιδίως την περίοδο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιταχθεί στον αυταρχισμό κυβέρνησης και αστυνομίας, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» των χιλιάδων αναίτιων προσαγωγών και συλλήψεων, των τόνων χημικών σε διαδηλωτές, της ευθείας στοχοποίησης αγωνιστών κι αγωνιστριών, του φόβου και της τρομοκρατίας.

Γνωρίζουμε πως η αστυνομία, και δη οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί, δρουν σε αρκετές περιπτώσεις ανεξέλεγκτα κι αυτόνομα από την πολιτική τους αρχή. Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν ακόμα και με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά θεωρούμε πως μία από τις μεγάλες μάχες που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβώς η μάχη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, τη διάλυση των ακροδεξιών/φασιστικών θυλάκων και για τον έλεγχο και την τιμωρία των αστυνομικών αυθαιρεσιών.

Θεωρούμε πως από πλευράς του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Πανούση, ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση. Στον αντίποδα, ο κος Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του «κεκτημένου Δένδια», κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα.

Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» υπήρξε πυρηνικό στοιχείο των κυβερνήσεων του μνημονίου και καταδικάστηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές. Επιστροφή στο προηγούμενο πλαίσιο για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει.

Πέραν αυτών, οι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωση του κου Πανούση, έγιναν δεκτές, από τη δική του πλευρά, ως ευθείες βολές εκ μέρους της «αριστεράς του τίποτα». Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

Το αποκορύφωμα αυτών υπήρξε η πρόσφατη δήλωσή του όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο, «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ότι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

Εκτιμούμε πλέον πως ο «κόμπος έφτασε στο χτένι». Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπου απαιτείται η μέγιστη δυνατή πολιτική συσπείρωση και λαϊκή διαθεσιμότητα προκειμένου να γίνει σεβαστή η βούληση του ελληνικού λαού για ρήξη με τη λιτότητα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το παρόν ψήφισμα δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Προ.Πο. κου Πανούση.

Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024