Επιταχύνει το ΙΚΑ την έκδοση συντάξεων
Να επιταχύνει το χρόνο εκδόσεως σύνταξης σε περιπτώσεις αιτημάτων διαδοχικής ασφάλισης στοχεύει το ΙΚΑ, το οποίο δίνει από την Τετάρτη σε παραγωγική λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Στόχος της διαδικτυακής υπηρεσίας διασυνδέσεις είναι να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Να επιταχύνει το χρόνο εκδόσεως σύνταξης σε περιπτώσεις αιτημάτων διαδοχικής ασφάλισης στοχεύει το ΙΚΑ, το οποίο θα δώσει από μεθαύριο Τετάρτη σε παραγωγική λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία.
Στόχος της διαδικτυακής υπηρεσίας διασυνδέσεις είναι να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση που παρατηρείται στην διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε περιπτώσεις αιτημάτων διαδοχικής ασφάλισης.
Ενδεικτικά, τα αιτήματα συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση, που θα υποβάλλονται στις δημόσιες υπηρεσίες, θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του αιτούντος.
Εν συνεχεία θα καλείται ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει τα απαραίτητα ασφαλιστικά στοιχεία για να ξεκινήσει η διαδικασία ανακεφαλαιώσεως του χρόνου ασφαλίσεως.
Με την νέα διαδικασία θα μειωθεί από 2 έως 8 μήνες ο χρόνος που μεσολαβεί από την υποβολή του αιτήματος στο ΓΛΚ, μέχρι την γνωστοποίησή του στο ΙΚΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: Την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές – Ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, η Ακροδεξιά και ο… Φειδίας
- Κοινωνικός τουρισμός 2026: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση κατά του δημάρχου της πόλης Φετιγιέ – Τραυματίστηκε στο πόδι
- Τεχνητή νοημοσύνη και παραγωγικότητα: Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα
- Καμπανάκι για τον Έμπολα – Δέκα αφρικανικές χώρες σε κίνδυνο να πληγούν από την επιδημία
- Looksmaxxing: Η νέα διαδικτυακή τάση των εφήβων που πέρασε και στις μητέρες – Η εμμονή για «τελειοποίηση» των παιδιών τους
