Ρέντσι: Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος ενδεχόμενο Grexit
Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος εξέφρασε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Ο ίδιος τόνισε ότι από την ενημέρωση που παρείχαν για το ελληνικό ζήτημα οι Γιούνκερ και Τουσκ στο G7 προκύπτει πως υπάρχει περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.
Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος εξέφρασε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Ο ίδιος τόνισε ότι από την ενημέρωση που παρείχαν για το ελληνικό ζήτημα οι Γιούνκερ και Τουσκ στο G7 προκύπτει πως υπάρχει περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επισήμανε: «Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος» και πρόσθεσε: «Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν».
«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».
Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ακόμη ότι «από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Twitter, δε, ο 40χρονος ιταλός πρωθυπουργός έγραψε: «Καλό το πρώτο μέρος των εργασιών του G7 για την οικονομία. Σωστό να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη και επενδύσεις, στοπ με την λιτότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
- Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι
- «Η Κυρά της Ρω»: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Φιλίπ
- Η Βόρεια Εύβοια απλώνει θαλάσσιο τείχος μήκους 10 χιλιομέτρων για τις μωβ μέδουσες – Αναμένεται έξαρση
- Προεδρία από χρυσάφι – Ο Λευκός Οίκος επί Ντόναλντ Τραμπ ως… μπίζνα
- Ψηφιοποίηση στην Ελλάδα: Στο σπίτι το τερματίζουμε, στις επιχειρήσεις διστάζουμε
- Αρκάς: Οι ευχές για την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442