Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομίας στη Βαυαρία πριν από την G7

Συγκρούσεις διαδηλωτών- αστυνομίας στη Βαυαρία πριν από την G7

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν το Σάββατο με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στις Άλπεις, μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της G7. Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, προκειμένου να κρατήσουν τους διαδηλωτές  μακριά από τον πύργο του Ελμάου, όπου θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής η G7.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν το Σάββατο με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στις Άλπεις, μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της G7.

Η διάσκεψη θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής και θα πραγματοποιηθεί στον πύργο του Ελμάου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 στις Αλπεις, αποκομμένο από τον κόσμο και προστατευόμενο από χιλιάδες αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, άλλοι διαμαρτύρονταν για τη διατλαντική συμφωνία εμπορίου, ενώ άλλοι κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ξέσπασαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Χτυπώντας τύμπανα και ντέφια οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «τούβλο τούβλο, τοίχος τοίχος σταματήστε την G7 και κάντε το σύστημα να καταρρεύσει».

Στα πανό που κράταγαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν τα συνθήματα «πολεμήστε την G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».
Η Μόνικα Λάμπερτ, μία εκ των διαδηλωτών, δηλώνει: «Ήρθα εδώ για να εξασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα να πω ότι οτιδήποτε αποφασίσει η G7 είναι προς το συμφέρον των τραπεζών και των καπιταλιστών».

Περίπου 2.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους, ανάμεσά τους οικογένειες.

Συνολικά, 22.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, προκειμένου να κρατήσουν τους διαδηλωτές μακριά από τον πύργο του Ελμάου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται «εξτρεμιστές» από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστρία και τη Βρετανία.

Ομάδα 30 περίπου διαδηλωτών, ντυμένων ως κλόουν, κορόιδευαν τους αστυνομικούς προσποιούμενοι ότι κρυφάκουγαν συνομιλίες τους και κάνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024