Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πράσινο φως του ΕΔΑΔ στην παθητική ευθανασία

Γαλλία: Πράσινο φως του ΕΔΑΔ στην παθητική ευθανασία

Οριστική απόφαση που επιτρέπει τη διακοπή σίτισης του γάλλου Βενσάν Λαμπέρ εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στην υπόθεση που τα τελευταία χρόνια ανακεφαλαιώνει στη Γαλλία τη δυσκολότατη συζήτηση γύρω από την παθητική ευθανασία. Η σύζυγος του 38χρονου τετραπληγικού Λαμπέρ είχε ζητήσει διακοπή της σίτισης, όμως οι γονείς του είχαν μπλοκάρει δικαστικά την κίνηση.

Οριστική απόφαση που επιτρέπει τη διακοπή σίτισης του γάλλου Βενσάν Λαμπέρ εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στην υπόθεση που τα τελευταία χρόνια ανακεφαλαιώνει στη Γαλλία τη δυσκολότατη συζήτηση γύρω από την παθητική ευθανασία.

Η σύζυγος του 38χρονου τετραπληγικού Λαμπέρ είχε ζητήσει διακοπή της σίτισης, όμως οι γονείς του είχαν μπλοκάρει δικαστικά την κίνηση.

Εδώ και επτά χρόνια, ο Βενσάν βρίσκεται «εγκλωβισμένος» στο σώμα του μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο υπέστη μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη.

Η σύζυγός του είχε αποφασίσει να διακοπεί η σίτισή του, το «παράθυρο» που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις για παθητική ευθανασία. Όμως, οι γονείς και τα αδέλφια του Βενσάν αντέδρασαν και εμπόδισαν δικαστικά την απόφαση της συζύγου.

Η υπόθεση πήρε τεράστια έκταση στη Γαλλία, την ώρα που στο οικογενειακό δράμα των Λαμπέρ προστίθετο η πικρή ενδοοικογενειακή διαμάχη. Η υπόθεση έφτασε στο ΕΔΑΔ, το οποίο τον περασμένο Ιούνιο είχε καλέσει το Παρίσι να μην προχωρήσει στη διακοπή της σίτισης μέχρι να εκδοθεί η απόφασή του.

Με την απόφασή του την Παρασκευή, το ΕΔΑΔ επικύρωσε την αρχική απόφαση του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεπε τη διακοπή σίτισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024