Την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του Χόσνι Μουμπάρακ για το θάνατο διαδηλωτών το 2011 αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μετά από έφεση της εισαγγελίας. Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου είχε απαλλαχθεί τελικά από την κατηγορία σε δεύτερο βαθμό, μετά την αρχική του καταδίκη σε φυλάκιση.

Την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του Χόσνι Μουμπάρακ για το θάνατο διαδηλωτών το 2011 αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μετά από έφεση της εισαγγελίας.

Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου είχε απαλλαχθεί τελικά από την κατηγορία σε δεύτερο βαθμό, μετά την αρχική του καταδίκη σε φυλάκιση.

To Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου αποδέχθηκε την Πέμπτη την έφεση της εισαγγελίας εναντίον της απόφασης του Νοεμβρίου του 2014, με την οποία ο Μουμπάρακ είχε απαλλαχθεί.

Η νέα δίκη προγραμματίστηκε να ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου. Ο Μουμπάρακ είχε αρχικά καταδικαστεί και φυλακιστεί για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης εναντίον του, με σχεδόν 800 νεκρούς, αλλά στη συνέχεια το εφετείο τον είχε απαλλάξει.

Ο 87χρονος πρώην ηγέτης έχει επίσης καταδικαστεί για ξεχωριστή κατηγορία, που αφορά υποθέσεις διαφθοράς, αλλά νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Κάιρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr