Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ακραία μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά

Τσίπρας: Ακραία μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά

«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του» διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης των εταίρων. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για το περιεχόμενο των προτάσεων της Αθήνας και των εταίρων.

«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του το απόγευμα της Πέμπτης, όπως έγινε γνωστό από πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.

Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις προτάσεις των εταίρων, ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

Ενημέρωση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για την ελληνική πρόταση και τις προτάσεις των εταίρων το απόγευμα της Παρασκευής.

Σχετικά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν πληροφορίες που διακινήθηκαν στο twitter, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την Παρασκευή.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αφορά την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την ελληνική πρόταση και τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις, με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στη συζήτηση της Παρασκευής η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση.

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Πάγωμα» της διαπραγμάτευσης

Οι πληροφορίες από τις κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο – απάντηση από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη πρόταση των εταίρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πάντως, ήδη συντάσσεται απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση των εταίρων.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διάφορες επικοινωνίες του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό, ανέφερε η κυβερνητική πηγή, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ, η ίδια πηγή σημείωνε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο φιξαρισμένο ραντεβού.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να προσέλθει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για συνομιλίες με τους δανειστές.

«Οι Έλληνες συμφώνησαν χθες βράδυ [Τετάρτη] να αποστείλουν ένα κείμενο αντιπροτάσεων για να επιλυθούν τα τελευταία θέματα που απομένουν. Δεν το έκαναν. Αρα αύριο [Παρασκευή] δεν μπορεί να υπάρξει συνάντηση» ανέφερε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

    Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2024