Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την επαναφορά απολυμένων και διαθέσιμων υπαλλήλων προωθεί ο Γ.Κατρούγκαλος

Την επαναφορά απολυμένων και διαθέσιμων υπαλλήλων προωθεί ο Γ.Κατρούγκαλος

Τις διαδικασίες επαναφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, προωθεί με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τις διαδικασίες επαναφοράς των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, προωθεί με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του νόμου 4325/2015 για την επαναφορά του προσωπικού που είχε απολυθεί ή είχε βρεθεί σε διαθεσιμότητα, οι πίνακες των αποτελεσμάτων των ανακοινώσεων του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν αναρτηθεί εκ νέου στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, ούτως ώστε να είναι δυνατή η ενημέρωση ενδιαφερόμενων και υπηρεσιών.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να προβεί σε περαιτέρω επεξεργασία τους. Ειδικά το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του οποίου οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 και εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα βάσει των διατάξεων του ν. 4172/2013 και του ν. 4250/2014, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του προσωπικού των ίδιων κλάδων που είχε τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις με οριστικούς πίνακες.

Οι υπάλληλοι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης μετατάσσονται-μεταφέρονται υποχρεωτικά στις θέσεις αυτών των πινάκων, με την επιφύλαξη του άρθρου 19 και των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μετάταξη-μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με απόφαση που θα εκδώσει ο φορέας υποδοχής και θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Υπάλληλοι, οι οποίοι ενώ περιλαμβάνονται σε προσωρινούς-τελικούς πίνακες διάθεσης επιθυμούν την επαναφορά στην υπηρεσία τους, επανέρχονται με πράξη επαναφοράς στο υπουργείο που υπάγονταν οργανικά σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις και τίθενται στη διάθεση του οικείου υπουργού.

Όσοι δεν περιλαμβάνονται σε προσωρινούς, τελικούς ή οριστικούς πίνακες, καθώς και όσοι δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη-μεταφορά στις Ανακοινώσεις του τέως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής (άρθρο 14) του ν. 4325/201, επανέρχονται με πράξη επαναφοράς σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο που υπάγονταν οργανικά ή σε εποπτευόμενους φορείς και τίθενται στη διάθεση του οικείου υπουργού με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα.

Όσοι από αυτούς τους υπαλλήλους υπηρετούσαν σε κλάδους που έχουν συνολικά καταργηθεί και δεν προβλέπεται η επανασύστασή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 4325/2015, επανέρχονται σε κενές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας υφιστάμενων κλάδων-ειδικοτήτων συναφών με τον κλάδο-ειδικότητα που ανήκαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.

Όπως τονίζεται, όλοι οι υπάλληλοι με τη μετάταξη-μεταφορά τους ή την επαναφορά τους στη θέση που κατείχαν επανέρχονται στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 99 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) «ο χρόνος της διαθεσιμότητας δεν υπολογίζεται για βαθμολογική εξέλιξη». Όμως, στην περίπτωση που βάσει προσωρινής διαταγής ή απόφασης ασφαλιστικών μέτρων ή δικαστικής απόφασης οι υπάλληλοι παρείχαν ή παρέχουν υπηρεσίες, αυτό το διάστημα αναγνωρίζεται βαθμολογικά και μισθολογικά. Το ίδιο ισχύει και για όσους παρείχαν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατόπιν προσωρινής τοποθέτησης.

Τέλος, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης-μεταφοράς προσωπικού, με την επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού. Η επανασύσταση των καταργηθέντων κλάδων και ειδικοτήτων θα γίνει με διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου υπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024