Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Σημίτης: «Η Ευρώπη είναι μια φιλόδοξη πρόκληση»

Κώστας Σημίτης: «Η Ευρώπη είναι μια φιλόδοξη πρόκληση»

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις μελλοντικές της προοπτικές, αναφέρθηκε στην ομιλία του, το απόγευμα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ετήσια συνάντηση του InterAction Council στην Ουαλία.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στις μελλοντικές της προοπτικές, αναφέρθηκε στην ομιλία του, το απόγευμα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ετήσια συνάντηση του InterAction Council στην Ουαλία.

Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την ίδια την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της, αλλά έχουν επιπτώσεις και στον ευρύτερο κόσμο, πρόσθεσε και τόνισε ότι παρά τα παγκόσμια προβλήματα που είναι κρίσιμα και απασχολούν άλλες περιοχές του πλανήτη, η πορεία και το μέλλον της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας και αφορά σε μεγάλο βαθμό τις άλλες ηπείρους.

Ο κ. Σημίτης διευκρίνισε ότι δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο η κατάσταση στην Αφρική και τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ούτε τα προβλήματα της Μ.Ανατολής, της Βορειοανατολικής Ασίας και οι συγκρούσεις στην Ουκρανίας, αλλά και η κλιματική αλλαγή.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε, «το μέλλον της Ευρώπης αφορά όλα αυτά τα προβλήματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Γιατί όλα συνδέονται με την εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Συνδέονται με τη συνεργασία μεταξύ των κρατών, σε μια εποχή που το παλιό αυτόνομο έθνος δεν έχει πια τις ίδιες δυνατότητες όπως στο παρελθόν».

Ο Κώστας Σημίτης υποστήριξε ότι ένας νέος τύπος συνεργασίας αναπτύσσεται, ο οποίος δεν έχει καμία σύγκριση με τα παλιότερα γνωστά παραδείγματα του φεντεραλισμού των ΗΠΑ ή της Γερμανίας.

Στην ετήσια αυτή συνάντηση στην Ουαλία θα σχολιάσουν τις διεθνείς εξελίξεις περισσότεροι από είκοσι ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας, πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο πρωην καγγελάριος της Αυστρίας Φράντς Βρανίτσκι, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδα Ζάν Κρετιέν και της Ιρλανδίας Μπέρτι Άχερν.

Στη διάρκεια του τριήμερου Φόρουμ, περισσότεροι από 100 μαθητές από την Ουαλία θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν τα παγκόσμια προβλήματα που τέθηκαν κατά τις ομιλίες των ηγετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024