Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ από Σπιλμπεργκ με Ντέιβιντ Ογέλογουο (;)

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ από Σπιλμπεργκ με Ντέιβιντ Ογέλογουο (;)

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Στίβεν Σπιλμπεργκ, ετοιμάζει ταινία για τον αγωνιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, φλερτάροντας με τον Ντέιβιντ Ογέλογουο στον ομώνυμο ρόλο. Εάν δεχτεί την πρόταση, ο βρετανός μαύρος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε το 2014 στην ταινία «Selma» η οποία παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου πολιτικού, θα είναι η δεύτερη φορά που ενσαρκώνει τον Λούθερ […]

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Στίβεν Σπιλμπεργκ, ετοιμάζει ταινία για τον αγωνιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, φλερτάροντας με τον Ντέιβιντ Ογέλογουο στον ομώνυμο ρόλο.

Εάν δεχτεί την πρόταση, ο βρετανός μαύρος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε το 2014 στην ταινία «Selma» η οποία παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου πολιτικού, θα είναι η δεύτερη φορά που ενσαρκώνει τον Λούθερ Κινγκ.

Ο ηθοποιός, αλλά και η οικογένειά του δεν έχουν μείνει έξω από το «χορό» των διακρίσεων, ενώ ο ίδιος είχε εξομολογηθεί στον Guardian: «Κατάφερα να πρωταγωνιστήσω επειδή η ταινία Selma απαιτούσε συγκεκριμένη φυσιογνωμία για το ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Εάν δεν είχα αυτό το χρώμα δεν θα έπαιρνα το ρόλο».

Μια από τις μεγαλύτερες παραλείψεις των φετινών Όσκαρ, η ερμηνεία του Ογέλογουο που έμεινε έξω από τις υποψηφιότητες.

Μπορεί, όμως, να πλησιάσει τα φετινά Όσκαρ παίζοντας ξανά τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε σκηνοθεσία Σπίλμπεργκ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire, αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης τού ζήτησε να ερμηνεύσει τον ηγέτη, που πάλεψε ενάντια στο φυλετικό ρατσισμό, σε μια εκτενή βιογραφία.

«Σε εκδήλωση του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που ως γνωστόν ενδιαφέρεται να γυρίσει ταινία για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ήρθε και μου είπε: »Ω Θεέ μου, Ντέιβιντ η ερμηνεία σου στο Selma ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει.

Με ενέπνευσες για τη δημιουργία ταινίας βασισμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Θα επαναλάβεις το ρόλο, σωστά; »». Ο Ογέλογουο ένιωσε τη στιγμή εκείνη, όπως αναφέρει, σαν να πρέπει να διασχίσει ένα βουνό.

«Δεν ήταν μόνο η ιδέα που με εξέπληξε, αλλά που ο βασικότερος όλων, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, μου ζήτησε να κάνω κάτι τέτοιο», επισημαίνει.

Μπορεί η Άβα ντι Βερνέ, σκηνοθέτιδα του «Selma», να δημιούργησε μια ταινία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ο Σπίλμπεργκ όμως πορεύεται με τον «άσο» της κατοχής δικαιωμάτων βάσει των οποίων μπορεί να χρησιμοποιήσει ατόφιες τις ομιλίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην ταινία του.

Η πρόταση του Σπίλμπεργκ δεν είναι η μόνη που έχει δεχτεί ο Ογέλογουο για να παίξει τη μεγάλη αυτή φυσιογνωμία. «Μου έχει ήδη ζητηθεί κάτι τέτοιο για μια δουλειά που παραμένει ανώνυμη.

Ειλικρινά, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι χειρότερο. Και μόνο που ο ρόλος είναι απαιτητικός είναι ένας λόγος για να σταθώ μακριά από αυτό το εγχείρημα. Νιώθω ότι κάναμε πολλά στο »Selma».

Πρέπει να περάσει λίγος καιρός μέχρι να κάνω κάτι ανάλογο», δηλώνει ο Ογέλογουο που ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για το Selma και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο θρίλερ, Captive, που θα κυκλοφορήσει από το Σεπτέμβριο στις αμερικανικές αίθουσες.

Ο ηθοποιός, που τράβηξε στα 24 του χρόνια τα βλέμματα με τη συμμετοχή του στη τριλογία Henry VI στο θέατρο Royal Shakespeare καθώς ήταν ο πρώτος μαύρος που ερμήνευσε σαιξπηρικό μονάρχη, έχει νιώσει όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά τη «θηλιά» των διακρίσεων.

Πιστεύει ότι «ταινίες όπως το Selma είναι τόσο σπάνιες», που προκύπτουν «μια ή δύο φορές το χρόνο». Ένας λευκός, όπως είχε αναφέρει, δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοια εμπόδια στην εξασφάλιση πρωταγωνιστικών ρόλων. Του παρέχεται μεγάλη γκάμα, ενώ κανείς δεν λέει στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν «Ξανά ταινία με λευκούς χαρακτήρες;» Ο Ογέλογουο πορεύεται δυναμικά στον κινηματογραφικό χώρο.

Θυμάται πριν από 25, περίπου, χρόνια να λέει στον ατζέντη του να του βρει σενάρια που να απευθύνονται σε λευκούς ηθοποιούς.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024