Σεισμός 4,4 βαθμών έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κεφαλονιά
Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα (17:04) της Τρίτης στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα του νησιού, αφού το επίκεντρό του ήταν 9χλμ δυτικά νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα (17:04) της Τρίτης στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα του νησιού, αφού το επίκεντρό του ήταν 9χλμ δυτικά νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν και άλλοι δύο σεισμοί που η έντασή τους δεν ξεπερνούσε τα 2,3 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι έκαναν μπάνιο στην παραλία του Μύρτου, τρόμαξαν από τον σεισμό και τραυματίστηκαν ελαφρά στα βράχια, την ώρα που έβγαιναν από το νερό.
Καθησυχαστικός για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, ήταν σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας, δήλωσε ότι «ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επισήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα».
Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι «δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
- Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή του φρικτού τροχαίου με τις δύο νεκρές γυναίκες
- Emily in Paris: Η Λίλι Κόλινς «εισέβαλε» στη Μύκονο
- Παπασταύρου: Η γεώτρηση στο Block 2 του Ιονίου θα ξεκινήσει νωρίτερα
- Η Αριστερά ρευστοποιείται με δική της ευθύνη -και δεν φταίει ο Αλέξης Τσίπρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)









![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442