Τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι αλλαγές στη φορολόγηση νέων αυτοκινήτων
Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γ.Βασιλάκη, μετά τη συνάντηση με τον Γ.Βαρουφάκη και την Ν.Βαλαβάνη. Αντικείμενο εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη κυκλοφορούν. Δεν ετέθη το θέμα των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.
Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.
Στη συνάντηση εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη κυκλοφορούν. Δεν ετέθη το θέμα των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.
Η συνάντηση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του διαλόγου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο Σύνδεσμος θα καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του.
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων φορέων της αγοράς.
Σχετικά με το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ, το οποίο ετέθη στη συνάντηση, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι: «Ο έλεγχος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων.
Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους. Σημείωσε δε από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στις αρχές της εβδομάδας, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων ΙΧ, προκειμένου να έχει ως βάση τη λιανική τιμή πώλησής τους και όχι τον κυβισμό τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442