Τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι αλλαγές στη φορολόγηση νέων αυτοκινήτων
Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γ.Βασιλάκη, μετά τη συνάντηση με τον Γ.Βαρουφάκη και την Ν.Βαλαβάνη. Αντικείμενο εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη κυκλοφορούν. Δεν ετέθη το θέμα των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.
Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.
Στη συνάντηση εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη κυκλοφορούν. Δεν ετέθη το θέμα των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.
Η συνάντηση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του διαλόγου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο Σύνδεσμος θα καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του.
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των άλλων φορέων της αγοράς.
Σχετικά με το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ, το οποίο ετέθη στη συνάντηση, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι: «Ο έλεγχος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων.
Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους. Σημείωσε δε από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στις αρχές της εβδομάδας, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων ΙΧ, προκειμένου να έχει ως βάση τη λιανική τιμή πώλησής τους και όχι τον κυβισμό τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά στην Εύβοια
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442