Renault Alpine Spyder: Γαλλική sportscar εξωστρέφεια
Μετά την επιβεβαίωση της άφιξης του διθέσιου sportscar με αφετηρία το Α110-50 Concept στα τέλη του 2016, οι Γάλλοι εργάζονται αθόρυβα για τη δημιουργία μιας Alpine γκάμας ξεκινώντας απο την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου που θα αναβιώσει τα θρυλικά διακριτικά.
Μετά το -δεδομένο πλέον- διθέσιο sportscar το οποίο θα αναβιώσει τα διακριτικά της Alpine και θα περάσει στην παραγωγή από το τέλος του 2016, η Renault φέρεται να ετοιμάζει και την ανοιχτή εκδοχή του στο πλαίσιο του σχεδίου της για μια Alpine γκάμα η οποία όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα περιοριστεί στο κλασικό sportscar μοτίβο περιλαμβάνοντας μέχρι και SUV.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο δείγμα της Alpine, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η Renault προορίζει μια ακόμα πρωτότυπη εκδοχή του «κλειστού» A110-50 concept στον αγώνα αντοχής του Le Mans που πραγματοποιείται στις 13-14 Ιουνίου.
Η τελική έκδοση παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή της στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 για περάσει στη συνέχεια, στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Διέππης και «κέντρο» των προτάσεων RenaultSport η οποία και επιφορτίζεται με την εξέλιξή του.
Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, η Renault έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται και μια ανοιχτή εκδοχή του η οποία θα μοιραστεί τις ίδιες αξίες και χαρακτηριστικά με το αρχετυπικό sportscar και που σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις θα έχει να κάνει «περισσότερο με την οδηγική ευχαρίστηση παρά με την απόλυτη ισχύ».
Έτσι, ανοιχτή ή κλειστή έκδοση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για «όριο» 1.100 κιλών για την κλειστή έκδοση.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προδιαγραφές του πλαισίου, την ιδανική κατανομή του βάρους και τις χαρακτηριστικές του αναλογίες, αναμένεται να κάνει και τη διαφορά προσθέτοντας στο οπλοστάσιο των Γάλλων ένα αυθεντικό sportscar με ελκυστική αισθητική.
Στο ίδιο σπορ μοτίβο, τις προδιαγραφές του γαλλικού sportscar αναμένεται να συμπληρώσει ένας υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρου με ισχύ που θα αγγίξει τους 300 ίππους.
AUTOMEDIA
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
- Επισιτισμός – Τουρισμός: 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου από την ΠΟΕΕΤ – Τα αιτήματα
- Σύμβαση για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442