Επικριτικός ο Μηλιός, προετοιμασία για ρήξη ζητεί ο Πετράκος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Τις πάγιες θέσεις τους εκφράζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Θανάση Πετράκο να λέει ότι ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί για μια εναλλακτική λύση και τον Γιάννη Μηλιό να ασκεί κριτική στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
Τις πάγιες θέσεις τους εκφράζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Θανάση Πετράκο να λέει ότι ο λαός πρέπει να προετοιμαστεί για μια εναλλακτική λύση και τον Γιάννη Μηλιό να ασκεί κριτική στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
Το βράδυ του Σαββάτου θα διανεμηθεί σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ αναμένεται ότι όλες οι τάσεις, αλλά και μεμονωμένα στελέχη θα καταθέσουν πολλές τροπολογίες.
Μιλώντας στην ΚΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ΦΠΑ είναι τριών ταχυτήτων, 7%, 14% και 22%, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση ζητά για το 2015 να είναι κάτω του 1%, το 2016 να είναι 1,5% και να προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1% για το τρέχον έτος.
Οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση είναι συμβατές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Δραγασάκης.
Ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, είπε ότι είναι αναγκαία η προετοιμασία του λαού για μια εναλλακτική λύση και πρόσθεσε την αντίθεσή του στην θέση για πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Επικριτικός για την διαπραγματευτική τακτική ήταν ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι καθυστέρηση πληρωμής δόσης δεν σημαίνει πιστωτικό γεγονός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν καθώς ο τυφώνας «Μπάβι» κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς την Κίνα
- Ο ΠΑΟΚ μετά τον Οσμάν πάει να πάρει και τον Τολιόπουλο!
- Φωτιά στη Λάρισα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Συνεχείς εκρήξεις
- Πώς θωρακίζονται οι τράπεζες από την απειλή της ΑΙ
- Αρκάς: Οι ευχές για «Καλό Σαββατοκύριακο», σε καλοκαιρινό σκηνικό
- Μάχη με το χρόνο για τα χωροταξικά σε ΑΠΕ, τουρισμό και βιομηχανία
- Άσκηση: Οι έξι κανόνες για να μην μας «κάψει» η ζέστη
- «1.000 πύραυλοι είναι κλειδωμένοι και στοχεύουν στo Ιράν» – Απειλές Τραμπ για το ενδεχόμενο δολοφονίας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442