Τράπεζα της Αγγλίας: Εξετάζουμε το οικονομικό ρίσκο από ενδεχόμενο Brexit
Η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τους οικονομικούς κινδύνους μίας πιθανής εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την «ακούσια» όπως είπε αποστολή στοιχείων για το θέμα αυτό στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τους οικονομικούς κινδύνους μίας πιθανής εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την «ακούσια» όπως είπε αποστολή στοιχείων για το θέμα αυτό στην βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας έστειλε e-mail για το εμπιστευτικό αυτό θέμα σε συντάκτη της εφημερίδας.
Εκπρόσωπος της τράπεζας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι εξετάζονται οι συνέπειες από πιθανό Brexit από την ΕΕ και χαρακτήρισε το λάθος του αξιωματούχου «ατυχές».
Το email ανέφερε ότι μία μικρή ομάδα εργαζομένων στην Τράπεζα καλούνται να μελετήσουν τις οικονομικές συνέπειες από μία πιθανή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Το ίδιο email αναφέρει ότι εάν κάποιος ρωτήσει για το θέμα, τότε η ομάδα θα πρέπει να πει ότι αφορά «ευρύτερα οικονομικά ζητήματα της Ευρώπης» και ότι δεν θα πρέπει να γίνει αναφορά σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Ο βρετανός πρωθυπουργός ξεκινά από την Δευτέρα επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τη νέα σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ.
«Υπάρχει μια σειρά από οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης και του δημοψηφίσματος. Είναι μία από τις ευθύνες της Τράπεζας να αξιολογήσει εκείνες που σχετίζονται με τους στόχους της» αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας.
«Δεν είναι λογικό να μιλήσουμε για αυτό το έργο δημοσίως και εκ των προτέρων. Αλλά, όπως με τις σχετικές εργασίες πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, θα αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες των εν λόγω εργασιών εν ευθέτω χρόνω».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Ζωολογικός κήπος κλείδωσε τα ζώα για να αποτρέψει τη διαφυγή τους εξαιτίας τυφώνα – «Είναι εξωφρενικό»
- Σισμανόγλειο: Ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση στον 76χρονο
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442