Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Παραμυθιού με δημιουργικά παιχνίδια και αφηγήσεις

Φεστιβάλ Παραμυθιού με δημιουργικά παιχνίδια και αφηγήσεις

Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος διοργανώνει , υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το πρώτο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, στήνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό, και προσκαλεί ομάδες και δημιουργούς να λάβουν μέρος με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, μέχρι τις 29 Μαΐου. […]

Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος διοργανώνει , υπό την Αιγίδα του ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, το πρώτο Φεστιβάλ Παραμυθιού με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» από τις 6 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, στήνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό, και προσκαλεί ομάδες και δημιουργούς να λάβουν μέρος με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, μέχρι τις 29 Μαΐου.
Ένα μεγάλο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία ξεκινά με αφορμή κυρίως το ελληνικό και παγκόσμιο παραμύθι και τη σπουδαιότητα και τη συμβολή του στην ένταξη του παιδιού στον πολιτισμό.

Ένα μεγάλο, σύνθετο και πρωτότυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με καθημερινές δράσεις και ολοήμερο πρόγραμμα τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών, χοροθέατρο, βιωματικά διαδραστικά προγράμματα, αφηγήσεις παραμυθιών με φυσικά όργανα, κουκλοθέατρο, δημιουργικά παιχνίδια με εκπλήξεις εμπνευσμένα από τα παραμύθια , ειδικά προγράμματα ομιλίας και θεματικές δράσεις.

Στόχος της δημιουργικής ομάδας είναι μέσα από την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονέων να δοθούν οι ευκαιρίες να ανακαλύψουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους τρόπους καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για την σωστή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις παιδικές κοινότητες. Μπούλινκ, ρατσισμός κακή χρήση του διαδικτύου εξάρτηση κ.α.

Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ότι η ένταξη των παιδιών στον πολιτισμό και στην δημιουργικότητα που θα αποτελείτο μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων και το εισιτήριο για μια πιο φωτεινή παιδική κοινωνία.

Μια ομάδα από παιδοψυχολόγους, κοινωνιολόγους και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών μαζί με επιλεγμένους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες και δημιουργούς αξιόλογων παιδικών θεαμάτων θα είναι συνταξιδιώτες με όλους όσους επιλέξουν να βρεθούν σ’ αυτό το παραμυθένιο ταξίδι…

Η δημιουργική ομάδα καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων , τους συγγραφείς παραμυθιών και παιδικού διηγήματος, καλλιτέχνες, οργανισμούς ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν το παιδί, και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού αποστέλλοντας τις προτάσεις τους μέχρι τις 29 Μαΐου στο Kokkiniklostidemeni1@gmail.com και στο 2104830330.

Θέατρο
Ακαδημία Πλάτωνος
Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8,
Βοτανικός (έναντι Λεωφόρου Αθηνών)
Τηλέφωνο: 2104830330

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024