Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Από υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων τα κονδύλια για την ανθρωπιστική κρίση

ΝΔ: Από υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων τα κονδύλια για την ανθρωπιστική κρίση

Τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση τα βρίσκει σε δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζει η ΝΔ. Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και αναζητά δημοσιονομικά ισοδύναμα, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί 500 εκατ. ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση τα βρίσκει σε δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων, υποστηρίζει η ΝΔ. Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και αναζητά δημοσιονομικά ισοδύναμα, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί 500 εκατ. για το κοινωνικό μέρισμα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Σήμερα, τονίζουν στη ΝΔ, αποκαλύπτεται ότι αυτά τα 200 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση δεν τα αναζητά από δήθεν σπατάλες, όπως έλεγε, αλλά δυστυχώς από τα δεδουλευμένα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Στην ουσία υφαρπάζει χρήματα από κωδικούς που αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων» σημειώνουν και προσθέτουν πως ήδη, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης (18.5.2015) παίρνουν τα χρήματα από τον κωδικό που αφορά υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων, που καλύπτουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και κενές θέσεις, καθώς υπηρετούν 6.100 δικαστικοί, έναντι 9500 οργανικών θέσεων.

«Σημειώνεται ότι το ποσό που λαμβάνει ο καθένας σαν υπερωρίες δεν υπερβαίνει τα 200-250 ευρώ τον χρόνο και δεν καλύπτει ούτε το 20% των πραγματικών ωρών υπερωριακής απασχόλησης» αναφέρουν, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024